Sydkorea holder nøje øje med nord

12. marts 2013 05:54 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Sydkorea holder nøje øje med nord
Billede mangler

SYDKOREA: Sydkorea holder et vågent øje med Nordkoreas aktiviteter, da der er risiko for, »at aktiviteterne kan føre til provokationer«. Det oplyser talsmanden for Sydkoreas forsvarsministerium, Kim Min-suk, i en udtalelse tirsdag ifølge CNN.

 

Sydkorea har ligeledes sikret sig, at dets kombinerede styrker med USA er forberedte på provokationer, hvor landet i så fald »vil reagere på en resolut og destruktiv måde«, siger talsmanden, der yderligere anklager de statslige medier i Nordkorea for at anvende psykologisk pres gennem retoriske trusler, skriver CNN.

Spændingerne på den koreanske halvø er steget kraftigt på det seneste, efter Nordkorea har truet med, at landet vil annullere sine fredsaftaler med naboen i syd.

Udmeldingen kommer efter, at FNs Sikkerhedsråd vedtog en resolution, der strammer de allerede omfattende sanktioner mod Nordkorea. Det skete som svar på Nordkoreas atomprøvesprængning i sidste måned.

Desuden er FNs Menneskerettighedskomité i Geneve i gang med at få nedsat en kommission, der skal bane vejen for, at Nordkorea kan stilles for Den Internationale Straffedomstol.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu