Sydsudan: Sudan har erklæret os krig

24. april 2012 17:41 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sydsudan: Sudan har erklæret os krig
Billede mangler

Regeringen i Sudan har erklæret krig mod Sydsudan. Det siger den sydsudanske præsident, Salva Kiir, samtidig med at volden mellem de to lande er taget til i styrke.
Natten til tirsdag kastede krigsfly fra Sudan bomber ned over de olierige grænseregioner i Sydsudan, siger en talsmand for Sydsudans hær.
En journalist fra nyhedsbureauet Reuters oplyser, at han har hørt lyden af tunge bombardementer i området.
Sudan afviser derimod, at landets krigsfly har bombet nogen mål i Sydsudan, der erklærede sig uafhængigt i juli.
Sydsudans præsident var tirsdag på besøg i Kinas hovedstad, Beijing, i et forsøg på at knytte tættere bånd til den asiatiske kæmpe, som hidtil har været en vigtig allieret og handelspartner for det diplomatisk isolerede styre i Sudan.
– Mit besøg finder sted på et meget afgørende tidspunkt for Sydsudan, i og med at vores nabo i Khartoum har erklæret krig mod Sydsudan, sagde præsident Kiir under et møde med Kinas præsident, Hu Jintao.
Sudans krigsforbrydersigtede præsident, Omar al-Bashir, har truet med at knuse “insekt”-regeringen i Sydsudan.
Hu Jintao opfordrede på mødet med sin sydsudanske kollega begge lande til at sætte folkets interesser og sikkerheden først, respektere hinandens suverænitet og vise tilbageholdenhed.
– Kina håber oprigtigt, at Sydsudan og Sudan kan blive gode naboer, der lever side om side som venner og gode partnere, og som udvikler sig sammen, sagde Hu ifølge kinesisk tv.
Ud over at Kina længe har været en vigtig samarbejdspartner for Sudan, har kineserne også store interesser i Sydsudan på grund af landets olieressourcer.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu