ANNONCE

Syg og ledig? Det kan være slut med denne hjælp

22. januar 2020 04:53 | Af: Newsbreak.dk

Sundhedsforsikring for syge ledige kan være ulovlig.

Akademikernes A-kasse må ikke tilbyde medlemmer en sundhedsforsikring, der kan hjælpe dem, hvis de mister jobbet, siger statslig styrelse.

Nu har a-kassen klaget over afgørelsen og er klar til at køre sagen hele vejen til Højesteret.

Det skriver Politiken onsdag.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Stadig flere virksomheder tilbyder deres medarbejdere sundhedsforsikringer, der garanterer dem hurtig hjælp og behandling, hvis der er kø i det offentlige sundhedsvæsen.

Men forsikringen dækker typisk kun dem, der har et fast arbejde. Ledige er ikke omfattet.

Derfor har Akademikernes A-kasse (AKA) udviklet og tilbudt sine 255.000 medlemmer en billig sundhedsforsikring, der som den første af sin art dækker i tilfælde af ledighed.

– På den måde kan vi hjælpe ledige med at komme i arbejde igen, hvis de bliver stressede eller syge i en ledighedsperiode, der i forvejen kan være svær at håndtere, siger AKA’s direktør, Villy Dyhr.

I galleriet ovenfor kan du se, hvordan du hurtigt får et overblik over dine forsikringer.

Lanceret 1. oktober

Ordningen blev lanceret 1. oktober, men nåede kun at fungere i tre måneder.

Kort før jul blev den nye sundhedsforsikring stoppet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Det er »ikke foreneligt med loven«, at en a-kasse formidler og administrerer sundhedsforsikringer, lød meldingen fra den statslige tilsynsmyndighed, der gjorde det klart, at formålet med a-kassernes virksomhed alene er at sikre medlemmerne økonomisk i tilfælde af ledighed.

Men den afgørelse vil AKA ikke acceptere. På baggrund af flere juridiske analyser er AKA nu klar til at gå hele vejen til Højesteret for at få omstødt forbuddet. Det er også en væsentlig del af formålet med a-kassernes virke at »medvirke til, at ledige medlemmer kommer i beskæftigelse«, mener AKA.

Striden er vigtig og principiel, mener Bent Greve, professor på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på RUC.

»Det giver så meget mening at tilbyde den type af forsikringer til ledige, især hvis det kan hjælpe dem hurtigere tilbage i et job. Viser det sig, at loven ikke giver a-kasserne frihed til at gå den vej, så er det jo i sidste ende op til politikerne at vurdere, om de mener, der er behov for at ændre loven«.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu