Sygehus lægger sig fladt ned og undskylder

2. februar 2013 17:54 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Sygehus lægger sig fladt ned og undskylder
Billede mangler

Ved en fejl offentliggjorde Region Syddanmark en liste med 69 nulevende og afdøde kræftpatienters navne, CPR-numre og andre personfølsomme oplysninger.

 

Nu er oplysningerne fjernet fra nettet, oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse, hvor man også lægger sig fladt ned og siger undskyld:

– Der er sket en fejl, som vi beklager meget dybt. Vi har nu fjernet oplysninger fra det offentligt tilgængelige net. Vi skriver nu rundt til de berørte patienter og giver dem en undskyldning, siger Niels Nørgaard Pedersen, administrerende direktør på Sygehus Lillebælt, som sygehuset i Vejle er en del af.

Det er netop en afdeling på sygehuset i Vejle, der ved en fejl har håndteret navne og CPR-numre på patienter, som indgår i et forskningsprojekt, så oplysningerne endte på nettet.

– De personfølsomme oplysninger skulle kun have været tilgængelige for den eller de få medarbejdere, som havde med forskningsprojektet at gøre, men er altså ved en fejl gjort synlige fra internettet. Sygehuset går nu i gang med at undersøge, hvordan fejlen kunne ske, siger Niels Nørgaard Pedersen og oplyser, at Region Syddanmark nu gennemgår sin procedure omkring håndtering af personfølsomme oplysninger, så lignende fejl ikke sker igen.

Charlotte Bagger Tranberg, lektor i persondataret ved Aalborg Universitet, mener, at der er tale om en meget grov overtrædelse af persondataloven.

– Jeg tror, det er det mest alvorlige tilfælde, jeg har set i de 13 år, jeg har arbejdet med persondata, siger hun til dr.dk.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu