Sygehus reducerer dødelighed efter blodprop i hjertet med 50 procent

17. juli 2012 01:39 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sygehus reducerer dødelighed efter blodprop i hjertet med 50 procent
Billede mangler

Hospital i Horsens har nedbragt dødeligheden blandt patienter med blodpropper i hjertet med omkring 50 procent.
 
Forbedrede arbejdsgange på Regionshospitalet Horsens har betydet væsentligt færre dødsfald blandt de patienter, der indlægges med en blodprop i hjertet.
Det skriver Kristeligt Dagblad.
 
Hospitalet har indført tjeklister, som strømliner arbejdsgangene, og som benyttes ved samtlige patienter. Det har ført til, at dobbelt så mange blodproppatienter overlever.
 
Tidligere døde en ud af 14 patienter under indlæggelse, men med de nye arbejdsgange er det tal reduceret til en ud af 29.
 
Hospitalet har tilmed haft perioder med flere end 100 patienter i træk, som blev udskrevet efter en blodprop i hjertet, skriver avisen.
– Vi sætter os jo heller ikke op i et fly, uden at de, der sender os af sted, har en tjekliste, som de fuldstændig struktureret kører igennem hver gang, siger overlæge Karen Dodt fra Regionshospitalet Horsens.
 
– På hospitalerne skal vi lære at tænke på os selv som højrisiko-organisationer og agere som sådan, tilføjer hun over for Kristeligt Dagblad.
 
Hospitalet er sammen med sygehusene i Hillerød, Næstved, Kolding og Thy-Mors en del af projektet Patientsikkert Sygehus, som de danske regioner, TrygFonden og Dansk Selskab for Patientsikkerhed iværksatte i 2010.
 
Projektet er på grund af positive resultater netop forlænget med et år til udgangen af 2013.
 
Og ikke kun Horsens har oplevet gode resultater. I foråret kunne Næstved sygehus’ apopleksiafdeling offentliggøre, at dødeligheden på et enkelt år var halveret blandt patienter med slagtilfælde.
 
Også et andet sygehus har ligeledes formået at nedbringe antallet af dødstilfælde ved nyopererede patienter, skriver avisen.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu