ANNONCE

Sygehus skal løse manglende video-overvågning

23. august 2012 13:56 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sygehus skal løse manglende video-overvågning
Billede mangler

En stor del af de ballademagere, der trængte ind på Odense Universitetshospital med køller, kan måske gå fri.
På grund af teknisk koks på Odense Universitetshospital fungerede videoovervågningen nemlig ikke. Ifølge ekstrabladet.dk var de indvendige kameraer ikke i funktion, mens de udvendige slet ikke var sat op.
Justitsminister Morten Bødskov (S) fastslår, at det er op til ledelsen på sygehuset at drage konsekvensen af situationen.
– Det er et anliggende for det konkrete sygehus, og de må jo nødvendigvis gøre sig nogle overvejelser over den situation, der har været, og de konsekvenser, det skal have.
– Det har vi også hørt dem sige. Det er ikke noget, jeg som justitsminister skal blande mig i, siger Morten Bødskov.
Spørgsmål: Men er det godt nok? Nu er der kun varetægtsfængslet én person ud af de 60-80 bøller. Er det godt nok?
– Jeg håber, du har forståelse for, at det er et anliggende, som regionen og det enkelte sygehus må tage sig af.
– Når det handler om politiets indsats vil jeg understrege, at den har været upåklagelig. Det har været en aldeles målrettet og effektiv indsats, som vi kun kan være stolte af, siger Morten Bødskov.
Sygehusdirektør Jane Kraglund forklarer til ekstrabladet.dk, at der har været mange tekniske problemer.
– Der har været it-problemer. Der er løbende blevet arbejdet på at løse dem. Det er ærgerligt, at det tager så lang tid, for vi har arbejdet på at løse dem i mange måneder, siger direktøren til ekstrabladet.dk.
De udvendige kameraer vil blive sat op i dag, og direktøren lover også at få styr på de kameraer, der skulle filme begivenheder inden døre.
Onsdag blev en 19-årig mand varetægtsfængslet for hærværk på skadestuen, grov uro og for at have truet politifolk og sygehusansatte.
Yderligere to mænd på henholdsvis 26 og 20 år er varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for forsøg på manddrab og trusler mod vidner eller potentielle vidner.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu