ANNONCE

Sygehus: Vi lukker skadestue ved ballade

22. august 2012 02:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sygehus: Vi lukker skadestue ved ballade
Billede mangler

60-70 personers hærgen på skadestuen i Odense mandag aften får nu direkte konsekvenser for fynboerne, skriver Fyens Stiftstidende
To timer var skadestuen i Odense lukket og låst, fordi de mange mennesker hærgede gennem lokalerne i vrede og frustration over en skudepisode ved eid-festen i Vollsmose.
På en af stuerne lå en 26-årig mand med to skudsår og flere knivstik i benet, mens alle læger, sygeplejersker og bioanalytikere fik besked på at redde sig selv og lade patient være patient.
Rundt om på Fyn blev borgere, der var henvist til skadestuen af vagtlæger, ringet op og fik besked på at køre til Svendborg eller Kolding i stedet for.
– Det er første gang i danmarkshistorien, at et sygehus har været under angreb, siger ledende overlæge på skadestuen Michael Hansen-Nord til avisen.
Og det er ikke sidste gang, skadestuen bliver lukket for patienter, skriver Fyens Stiftstidende.
– Vi lukker skadestuen ned i det øjeblik, vi modtager patienter, som er part i en sådan konflikt, siger Michael Hansen-Nord.
Han tilføjer, at det er politiet, der træffer beslutningen, om skadestuen skal lukkes eller ej.
Carsten Hansen (S), der som boligminister har ghettoindsatsen som sit ministerområde, er oprørt over, at en skudepisode i Vollsmose kan føre til angreb på skadestuen.
– Det er udansk. Det er et fuldstændig uacceptabelt angreb på noget af det allermest danske – vores frie og lige adgang til sygehusvæsenet. Jeg forstår godt, at personalet føler sig utrygt, men det er helt urimeligt, at det er blevet nødvendigt at lukke skadestuen, siger han.
Den politiske chef for OUH’s skadestue, regionsformand Carl Holst (V), er opmærksom på, at der skal være balance mellem tryghed for personale og hensyn til borgere, der behøver hjælp.
– Det er fint og godt at lukke skadestuen, hvis det kan gøres, så vi ikke ødelægger det for syddanskere, der skal på skadestue.
– Men jeg tror ikke, vi kan holde til at have et system, hvor vi sætter en seddel på døren, hvor der står “lukket på grund af skudoffer”. Det er ikke et sundhedsvæsen, jeg ønsker, siger Carl Holst til Fyens Stiftstidende.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu