ANNONCE

Sygehuse lukker for besøg

18. marts 2020 14:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Syddanske sygehuse og sociale tilbud lukker ned for besøg for at mindske risikoen for coronasmitte.

Sygehuse lukker for besøg
På Region Syddanmarks sygehuse kan man nu kun komme på besøg i helt særlige tilfælde. Her er det Sydvestjysk Sygehus Esbjergs nye sengeafdeling. Arkivfoto: Scanpix.

Region Syddanmark strammer nu reglerne for besøg på sygehusene og sociale tilbud i regionen, så kun særlige og strengt nødvendige besøg bliver tilladt.

Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Skærpelsen sker som et led i arbejdet med at mindske smittespredningen af coronavirus blandt de svækkede borgere og patienter på regionens sygehuse og sociale tilbud.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) forklarer baggrunden for stramningen:

– Vi er på tværs af landet i færd med at tage de nødvendige forholdsregler for at begrænse spredningen af coronavirus, og derfor strammer vi nu op på reglerne sammen med de andre regioner, så det kun i helt særlige tilfælde er muligt at besøge sine pårørende på vores sociale tilbud og sygehuse. Vi håber naturligvis, at folk viser forståelse i denne helt særlige situation.

Regionens skærpelse sker på baggrund af nye retningslinjer fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Kun besøg i helt særlige tilfælde

Generelt er antallet af besøgende faldet drastisk på de syddanske sygehuse og sociale tilbud, siden regionen bad borgerne om at minimere deres besøg, og fremover vil det kun være i helt særlige tilfælde, man kan besøge sine pårørende. Det er i situationer, hvor:

– din nære pårørende er KRITISK SYG
– din nære pårørende er DØENDE
– din nære pårørende er et BARN
– du er ledsager til en FØDSEL

Særlige situationer

Koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen forklarer, at man har valgt at undtage nogle helt særlige situationer, men at det altså kun er for de allernærmeste pårørende.

– Vi forsøger at finde en balancegang, hvor vi beskytter de svækkede patienter og borgere, samtidig med at vi sikrer os, at man kan komme i kontakt med sine nære, hvis man er i en kritisk situation. Vores vigtigste rolle er at beskytte patienterne, og derfor indfører vi nu disse begrænsninger.

De nye regler er trådt i kraft i dag den 18. marts 2020 klokken 10:00.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu