ANNONCE

Sygeplejerske vil gerne testes: -Jeg er utryg

19. marts 2020 21:29 | Af: Newsbreak.dk

Retningslinjer skal sikre, at der er personale nok. Men hjemmeplejere og sygeplejersker frygter at smitte og er utrygge.

Læger, sygeplejersker og hjemmehjælpere skal møde på arbejde, selv om de har haft nærkontakt med en coronasmitttet borger, så længe de ikke selv har symptomer.

Det fremgår af Sundhedsstyrelsens retningslinjer fra sidste uge, hvor man opgav strategien om at karantænesætte og opspore alle smittede og dem, de havde været i kontakt med.

– Hvis man har været udsat for smitte med covid-19, skal man ikke blive hjemme fra arbejde – medmindre man bliver syg, oplyser Sundhedsstyrelsen.

Samtidig vurdere styrelsen, at “der er en meget lille risiko for, at man smitter”, hvis man ingen symptomer har, skriver Jyllands-Posten.

Jeg er utryg

I Faaborg er sosu-assistent Mie Buk Hansen bekymret. Hun har haft kontakt til en ældre borger, der blev indlagt med covid-19, og har senere besøgt 15 andre borgere.

– Jeg er utryg ved, om jeg kan være rask smittebærer, siger hun og vil gerne testes.

Men raske testes ikke, og sektorformanden for Foa, Torben Hollmann, forklarer, at han “får hundrede mails om dagen, og jeg ved ikke hvor mange opkald” fra tvivlende medlemmer.

– I starten skulle man blive hjemme og være i karantæne i 14 dage, så man kunne begrænse spredningen. Det kan vi ikke mere, for så skulle vi sende rigtig mange medarbejdere hjem. Det har vi ikke mandskab til. Derfor er proceduren, at man går på arbejde, siger han.

Kilde: Jyllands-Posten.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu