Sygeplejersker langer ud efter staten

28. februar 2013 13:17 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Sygeplejersker langer ud efter staten
Billede mangler

Dansk Sygeplejeråd langer ud efter staten, som torsdag har varslet lockout for alle institutioner for erhvervsrettet uddannelse, herunder SOSU-skolerne, hvor blandt andet sygeplejersker underviser.

 

»Vi har ikke haft en eneste reel forhandling på det her område. Og nu kan vi så pludselig se, at de vil udelukke de ansatte for at møde op på arbejdspladsen og undervise eleverne. Det er meget useriøst, og det er uforståeligt, at staten ikke har større lyst til at finde fælles løsninger, som vil komme uddannelserne til gode,« siger Dorte Steenberg, Dansk Sygeplejeråds næstformand, i en pressemeddelelse.

Det er Moderniseringsstyrelsen, som har varslet lockouten, som ikke hænger sammen med den lockout, som KL varslede torsdag klokken 13.

»Styrelsen har på intet tidspunkt gjort det klart, at den ville i konflikt. Og styrelsen har ikke forklaret sine krav om ændrede arbejdstidsregler. Og alle de ting, vi har sendt til dem, har de afvist uden begrundelse. Så det er svært at blive klog på, hvad vi skal blive enige om,« siger Dorte Steenberg.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu