Sygeplejersker: Nej til kropsvisitering

28. marts 2012 18:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sygeplejersker: Nej til kropsvisitering
Billede mangler

Sygeplejerskerne er ikke glade for de nye regler om kropsvisitering af psykisk syge, der er indført i Region Syddanmark.
Ifølge Dansk Sygeplejeråd er kropsvisitation bare ikke vejen frem. Det er derimod flere ansatte, der skal være bedre uddannet.
“Antallet af konflikter, og patienter som er voldsomme på de psykiatriske afdelinger, er eskaleret voldsomt mange steder. Og der, hvor volden er eskaleret, er typisk steder, hvor der er blevet skåret på bemandingen,” siger Dorte Steenberg, der er næstformand i Dansk Sygeplejeråd med ansvar for psykiatrien, til Newspaq.
I Odense, hvor det for godt to uger siden gik helt galt, da en psykisk syg mand stak to sygeplejersker og en læge med en kniv, var der forinden også skåret ned på bemandingen.
I et debatindlæg på Dansk Sygeplejeråds hjemmeside skriver Dorte Steenberg, at psykiatrisk afdeling i Odense siden 2010 har afskediget medarbejdere og nedlagt stillinger svarende til mere end hver tiende i den samlede stab. Det er sket samtidig med, at afdelingen har fået flere opgaver.
Dorte Steenberg mener, at de nye visitationsregler i værste fald kan skade patienterne og gøre personalets arbejde sværere.
“Det er jo at mistænkeliggøre patienterne, og nogle af dem er jo i forvejen paranoide eller har andre diagnoser, som betyder, at de faktisk kan blive dårligere af, at vi går i gang med noget, der kan ligne en fængselsbehandling af dem,” fortæller hun.
Dorte Steenberg håber, at politikerne vil kigge nærmere på, hvad der skal ske med psykiatrien i fremtiden, nu hvor både faglige organisationer og patientorganisationer i flere år har råbt op om, hvad risiciene er ved at skære ned på psykiatrien.
“Hvis det er den her vej, man går, så begynder man at betragte psykiatriske patienter, som om det er fængselsfanger, og psykiatriske patienter er meget, meget sårbare patienter,” siger hun.
Hun mener, at vejen frem for psykiatrien er, at ansætte en tilstrækkelig bemanding, som skal være så godt uddannet, at de er i stand til at forebygge situationer med voldsomme patienter og situationer med konflikter.
Hun slutter dog af med at pointere, at de nye regler kan være nødvendige i en kortere periode i Odense, for at skabe tryghed for det personale, der stadig er meget påvirket af overfaldet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu