Sygeplejersker rystet over ledelsen på OUH

20. marts 2012 16:42 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sygeplejersker rystet over ledelsen på OUH
Billede mangler

Arbejds- og sikkerhedsforholdene på Odense Universitetshospital er under al kritik, og politikerne må igang, siger Dansk Sygeplejerråd.
 
For lidt personale, for mange patienter og for dårlig sikkerhed.
 
Arbejdstilsynets rapport over forholdene på Odense Universitetshospital er bekymrende læsning, mener man i Dansk Sygeplejeråd. Men det er især rystende, at de mange problemer på hospitalets psykiatriske afdeling, hvor en patient fredag gik amok med en kniv, ikke er nyt for ledelsen.
 
“Man burde have handlet for lang tid siden,” fastslår næstformand i sygeplejerådet Dorte Steenberg over for Newspaq.
 
“Det, jeg er rystet over og synes er uacceptabelt, er, at man har sparet på personalet, samtidigt med der er kommet flere og dårligere patienter til. Det er uacceptabelt, at man sætter sikkerheden på spil, fordi man skal spare nogle penge,” understreger Steenberg.
 
Arbejdstilsynet har pålagt Region Syddanmark og Odense Universitetshospital, at man nu skal indskærpe sikkerhedsinstrukserne.
“Vi skal naturligvis skabe sikkerhed for, at farlige genstande ikke kommer ind i psykiatrisygehuset. Når den nye detaljerede instruks er klar, vil alle afdelinger fremadrettet skulle arbejde efter denne,” siger lægefaglig direktør Anders Meinert Pedersen, Psykiatrien i Region Syddanmark.
 
Ifølge Dansk Sygeplejeråd er det dog langt fra tilstrækkeligt. Det handler nemlig i lige så høj grad om, at man i årevis har skåret ned i antallet af personale og resurser.
“Det er meget vigtigt, at man sikrer, der er det tilstrækkelige antal personale. Og så skal man huske på, at de patienter, som er indlagt på lukkede afdelinger, er de allermest psykisk syge,” forklarer Dorte Steenberg.
 
Hun understreger, at man fra sygeplejerskernes side gerne ser, at der bliver handlet fra politisk hold. Ord og løfter har der været nok af, nu er det på tide at få nogle flere penge postet ind i psykiatrien, der lige nu får stort set al sin støtte fra satspuljerne.
“Det nytter ikke, vi tror, at vi samfundsmæssigt kan drive psykiatrien helt ind til benet økonomisk. For det bliver dyrere i sidste ende, og det går ud over livskvaliteten for både personale og patienter,” siger Steenberg.
 
Dansk Sygeplejeråd vil nu have arbejdsforholdene og -miljøet i hele psykiatrien kortlagt.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu