Sygeplejersker skal lettere kunne bliver læge

13. april 2012 10:27 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sygeplejersker skal lettere kunne bliver læge
Billede mangler

De forskellige videregående uddannelser i Danmark skal hænge bedre sammen.
Det mener uddannelsesminister Morten Østergaard (R), der i dag præsenterer sin vision for et mere sammenhængende videregående uddannelsessystem.
Blandt forslagene er, at det skal være lettere for lærere, socialrådgivere, sygeplejersker og andre med en professionsuddannelse at begynde på en kandidatgrad.
I hovedorganisationen FTF, der repræsenterer størstedelen af de professionsuddannede, bakker man op om uddannelsesministerens nye vision.
“Udspillet giver mulighed for, at vi nu får taget hul på problemer, som længe har trængt sig på i forhold til de videregående uddannelser – nemlig en dårlig sammenhæng mellem de forskellige uddannelsesinstitutioner og uddannelsesniveauer,” siger Bente Sorgenfrey.
Hun glæder sig især over, at ministeren vil fjerne kravet om, at man skal tage en faglig suppleringsuddannelse for at blive optaget på en kandidatuddannelse på et universitet.
Det krav afskrækker nemlig en del fra at tage en kandidatuddannelse, lyder det fra FTF.
FTF ser også positivt på forslaget om et mere forpligtende samarbejde mellem universiteter, professionshøjskoler og erhvervsakademier om forskning og udvikling.
“Det vil være et afgørende skridt at styrke professionshøjskolernes muligheder for at bedrive anvendt professionsrettet forskning. Især hvis vi samtidig får sat samarbejdet og anvendt forskning ind i lovgrundlaget,” siger Bente Sorgenfrey.
Større fleksibilitet, gennemskuelige bevillingssystemer og styringsprincipper samt efter- og videreuddannelse gennem hele livet er nogle af de øvrige overskrifter, der indgår i uddannelsesministerens nye redegørelse til Folketinget.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu