ANNONCE

Sygeplejersker: Vi spilder tiden på papirer

8. februar 2012 15:41 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sygeplejersker: Vi spilder tiden på papirer
Billede mangler

Sygeplejersker skal ikke kun pleje, de skal også lave papirarbejde.
Men 28 procent af den tid der går med papirarbejde, svarende til cirka 2000 fuldtidsstillinger, er unødvendigt dobbeltarbejde, vurderer Dansk Sygeplejeråd.
Det kommer frem sammen med en ny analyse, der viser, at landets hospitalssygeplejersker bruger i alt 12,5 millioner timer om året på dokumentationsarbejde.
Det unødvendige dobbeltarbejde kender Kirsten Salling, der er sygeplejerske på levermedicinsk afdeling på Rigshospitalet i København.
“Jeg bruger nok dagligt to timer på dokumentationsarbejde. Og en del af den tid går med at skrive de samme patientoplysninger ind i flere forskellige systemer, fordi der ikke er et moderne IT-system, som samler alle informationer. Det er rigtig ærgerligt, for det er selvfølgelig tid, som går fra patienterne,” fortæller hun i en pressemeddelelse.
Også formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, er utilfreds.
“Meget dokumentation er helt nødvendig, fordi det er med til at styrke kvaliteten og patientsikkerheden, som en del af den danske kvalitetsmodel. Det støtter jeg op om. Men det er helt uacceptabelt, at langsomme og umoderne systemer betyder, at man skal lave dobbeltarbejde,” siger hun.
Dansk Sygeplejeråd retter opmærksomheden mod regeringsgrundlaget, der lover en reform med fokus på afbureaukratisering.
“Sygeplejersker har meget lidt tid til patienterne, så det er helt nødvendigt at få ryddet op i alt bureaukratiet og lavet nogle effektive arbejdsgange. Det vil kunne frigive mere tid til direkte patientkontakt, og det vil også give en økonomisk gevinst,” siger Grete Christensen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu