ANNONCE

Symbolet på to landes venskab er dødt

11. juni 2019 20:20 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det er uvist, hvad der slog træet ihjel.

Symbolet på to landes venskab er dødt
Træet blev plantet i foråret 2018. Det er uvist, hvornår det døde. Foto: Jim Watson/Scanpix.

Et egetræ, der blev plantet ved det Hvide Hus i USA af Donald Trump og Emmanuel Macron, præsident for henholdsvis USA og Frankrig, er dødt. Det skriver flere internationale medier, herunder Business Insider.

Træet blev plantet i april 2018, da Macron besøgte USA, og det blev plantet som et symbol på venskabet mellem USA og Frankrig. Om man vil tage det som et varsel, eller nyheden om, at et træ er dødt, må være op til en selv.

Journalisten anbefaler

Macron havde træet med fra Frankrig. Det stod i en skov, hvor 2000 amerikanske soldater døde under Første Verdenskrig, og da de to præsidenter havde plantet træet, udsendte Macron et tweet.

– Egetræet, min gave til Donald Trump, vil være et minde ved Det Hvide Hus om det bånd, der binder os sammen, skrev Macron på Twitter.

Træet forsvandt

Det er uvist, hvad der præcist skete med træet efterfølgende. Det forsvandt fra haven for at blive undersøgt, så man fra myndighedernes side kunne sikre sig, at træet ikke bragte sygdomme med sig fra Frankrig. Business Insider skriver, at den slags er standard for enhver levende organisme, der bliver bragt ind i USA, men det forklarer ikke, hvorfor træet døde.

Ifølge Business Insider var det netop det, der skete, mens træet blev undersøgt. Det døde, og tilbage er blot en tom plet på plænen ved Det Hvide Hus, og det har fået mangt et medie til at spekulere i, hvad historien kan sige om forholdet USA og Frankrig imellem.

Trump flytter sig ikke

CNN skriver eksempelvis, at Macron offentligt har kritiseret Donald Trumps tilgang til udenrigspolitik, en politik der sætter USA foran alt andet og alle andre.

Det kom blandt andet til udtryk i efteråret 2018, da Macron ved en tale i FN kritiserede måden, Donald Trump agerer på, når han sætter USA forrest istedet for at fokusere på dialog og samarbejde mellem lande.

Business Insider skriver, at det var i foråret 2018, under Macrons besøg i USA, at det blev klart for den franske præsident, at han er mere uenig med Trump, end han måske havde regnet med.

– Det var under besøget i Washington, at Emmanuel Macron opdagede, at Donald Trump ikke rykker sig, siger Benjamin Haddad, ekspert i EU, ifølge Business Insider.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu