Synthesizerens opfinder Robert Moog fejres af Google på fødselsdag

23. maj 2012 00:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Synthesizerens opfinder Robert Moog fejres af Google på fødselsdag
Billede mangler

Robert Arthur “Bob” Moog blev født for 78 år siden den 23. maj 1934 – Robert Moog revolutionerede den rytmiske musik med sin Moog Synthesizer.

Søgemaskinen Google har i dag, onsdag den 23. maj, lagt sin hidtil mest avancerede ”Google Doodle” på forsiden af hjemmesiden – en synthesizer, man både kan spille og optage på. Det sker som en hyldest til amerikaneren Robert Arthur “Bob” Moog, der i dag ville være fyldt 78 år. Robert Moog døde den 21. august 2005.

Robert Moog, der er født i New York, var og er stadig et ikon inden for den elektroniske musik med opfindelsen og udviklingen af Moog Synthesizere – et af de aller første udbredte elektroniske musikinstrumenter. Allerede i 1964 skabte han den første spændingskontrollerede synthesizer hvor man skulle bruge et tastatur som controller. I 1966 indgav han patentansøgning på det unikke low-pass filter og fik patentet i 1969.

Søgemaskinen Google hylder jævnligt afdøde personligheder, der har sat et afgørende fodaftryk inden for deres specielle felt. Det sker med de såkaldte ”Google Doodles” – en tegning, der beskriver personens arbejde eller en mærkedag. Robert Moog-hyldesten er dog den langt mest avancerede til dato.

Tidligere i år har Google hyldet lynlåsens opfinder Gideon Sundback, og den engelske arkæolog Howard Carter der fandt Tut Ankh Amons grav – men også Mors dag samt Arbejdernes Internationale Kampdag har fået hyldest på Google i år.
Se billedgalleriet over artiklen og se hvad Google har tegnet som hyldest.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu