Syrien: Mand dræbt med kæmpebombe

12. maj 2012 12:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Syrien: Mand dræbt med kæmpebombe
Billede mangler

Syriske styrker har forhindret en selvmordsbombemand i at udløse en sprængladning på 1200 kilo i den nordlige by Aleppo.
Det rapporterer syrisk tv dagen efter, at to bombeeksplosioner i hovedstaden Damaskus kostede 55 mennesker livet.
Bombemanden blev dræbt i Shaar-distriktet i Aleppo, der lige som Damaskus har oplevet voksende demonstrationer og blodsudgydelser efter mange måneder med relativ ro.
Protesterne har været vendt mod Syriens præsident, Bashar al-Assad.
En syrisk tv-station viste billeder af FN-observatører, som undersøger en varevogn, der angiveligt indeholdt de 1200 kilo sprængstof.
I reportagen siger en syrisk officer, at bomben ville kunne have dræbt 500 mennesker.
Det blodige lig af chaufføren lå sammenkrøbet på forsædet i varevognen, hvis forrude var gennemhullet af skud.
Officeren fortæller FN-observatørerne, at chaufføren ikke var syrer, og at det lykkedes at skyde ham, inden han kunne udløse bomben.
Flere timer senere detonerede en bombe foran det regerende Baath-partis kontor i Aleppo, oplyser det syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der har hovedkvarter i London. Ingen blev dræbt.
Ingen har taget skylden for torsdagens bomber i Damaskus.
Assad-regimet siger, at terrorister støttet fra udlandet står bag, mens oppositionen svarer, at den ikke har noget med de blodige attentater at gøre.
Nogle Syrien-kendere gætter på, at det kan være islamister med tilknytning til terrornetværket al-Qaeda, som har været på spil.
Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu