Syrien stiller krav til FN-observatører

5. april 2013 00:11 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Syrien stiller krav til FN-observatører
Billede mangler

SYRIEN: FNs observatører er fortsat forhindret i at undersøge, om der er blevet brugt kemiske våben under konflikten i Syrien.

 

FN kan nemlig ikke nå til enighed med repræsentanter fra det syriske styre om, hvilken form for adgang observatørerne skal have, skriver Reuters.

Den syriske regering og landets oprørere har beskyldt hinanden for at have benyttet de frygtede våben, og derfor meddelte FN i sidste måned, at sagen skal undersøges nærmere. Regeringen hævder, at oprørerne har brugt kemiske våben under et angreb nær den nordlige by Aleppo, mens oprørerne fastholder, at det er styret selv, som står bag dette og to andre angreb med kemiske våben.

Syriens FN-ambassadør Bashar Ja’afari siger ifølge Reuters, at inspektørerne kun har brug for begrænset adgang i områder omkring Aleppo, hvor 26 personer mistede livet under det påståede angreb med et kemisk missil. Den syriske præsident Bashar al-Assad ønsker ifølge flere kilder også indflydelse på, hvilke personer der skal være en del af inspektionsholdet.

Konflikten i Syrien har nu varet i mere end to år, og i den periode er næsten fire millioner syrere blevet fordrevet internt, mens 1,2 millioner er flygtet fra landet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu