Syrien: Tonstung bombe dræber 55

10. maj 2012 16:54 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Syrien: Tonstung bombe dræber 55
Billede mangler

Ministerium i Damaskus opgiver, at antallet af dræbte ved to kraftige eksplosioner i den syriske hovedstad er på 55, og at 372 blev såret. Der blev anvendt over 1.000 kilo sprængstoffer til bomberne, hedder det.
Statsligt syrisk tv siger, at der er tale om et “terrorangreb”, der er regimets faste vending om aktioner udført af oprørerne.
Tv-billeder fra stedet viser et dommedagsscenario med forkullede lig og bilvrag, hvor røgen stadig ulmer op fra.
Kort efter angrebet ankom lederen af de FN-observatører, der befinder sig i Syrien, nordmanden Robert Mood, til stedet, rapporterer syrisk tv.
Eksplosionerne skete med meget korte mellemrum ved en motorvej i den sydlige del af Damaskus, og ifølge en korrespondent fra nyhedsbureauet AFP og flere indbyggere rejste der sig to røgsøjler over byen.
Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der følger udviklingen i Syrien, var bomberne rettet mod en bygning, hvor en af regeringens sikkerhedstjenester har til huse.
Sikkerhedsstyrker har afspærret bydelen Tadamun, og der kan høres ambulancesirener.
Hovedstaden i det uroplagede arabiske land har været udsat for flere bomber de seneste måneder.
Mens landets styre betegner angrebene som terroristhandlinger, har kritikere af regimet beskyldt magthaverne for selv at iscenesætte eksplosionerne, for at gøre det nemmere at stemple dets modstandere som voldelige ekstremister.
Alt imens forsøger regimets militære styrker flere steder i landet at nedkæmpe det oprør, som ønsker at vippe præsident Bashar al-Assad fra magten.
Det er ikke klart, hvor mange menneskeliv konflikten har kostet. Der findes endnu ingen fuldstændige opgørelser, men FN taler om anslået 9000 dræbte siden marts 2011, da urolighederne begyndte at tage fart.
FN har godkendt, at 10 danske observatører kan indgå i FN’s observatørmission i Syrien.
De ventes at rejse til det Syrien torsdag for at bistå med at overvåge den skrøbelige våbenhvile.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu