ANNONCE

Syrien trækker tanks ud af millionby

27. december 2011 12:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Syrien trækker tanks ud af millionby
Billede mangler

Mindst 11 tanks har forladt Syrien tredjestørste by, Homs, som i flere uger har været under angreb af den syriske hær. Det oplyser internationale observatører fra den Arabiske Liga, som efter flere ugers forhandlinger endelig har fået adgang til landet.
Observatørernes tilstedeværelse i Syrien er den første internationale mission i det krisehærgede land, hvor regeringsstyrker ifølge FN har dræbt mere end 5.000 syrere siden urolighederne brød ud i marts måned. Alene det sidste døgn har 34 personer mistet livet, skriver Reuters.
Mandag ankom de første 50 af i alt 150 observatører. De bevæger sig i grupper af 10 overalt i landet. Formålet med observatørerne er at se, om den syriske regering overholder den fredsplan, landet er blevet pålagt af den Arabiske Liga. Det inkluderer tilbagetrækning af tropper fra byerne, løsladelse af fanger samt etablering af en åben dialog med oprørerne.
Mens civile og oprørere har meldt om regeringsstyrede nedslagtninger, har landets præsident, Bashar al-Assad, oplyst, at hæren slås mod islamisk terrorisme fra udlandet, og at omkring 2.000 mennesker – hovedsageligt soldater – har mistet livet.
Kilde: Reuters

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu