Syriens opposition kræver militærhjælp

28. februar 2013 03:56 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Syriens opposition kræver militærhjælp
Billede mangler

Den syriske opposition vil kræve militær støtte til endeligt at vælte præsident Bashar al-Assad, når de mødes med stormagterne i Rom i denne uge, skriver Reuters.

 

Kravet kommer efter amerikanerne har sagt, at de vil øge støtte til oppositionen for at fremskynde en politisk overgang i Syrien, der har været hærget af borgerkrig i knap to år.

»Vi beder vores venner give os al den støtte, de kan, så vi kan rykke frem og nå en politisk løsning fra en styrket position og ikke en svækket,« siger Riad Seif fra Syriens Nationale Koalition, som er paraplyorganisation for flere oprørsgrupper, dagen før Syriens Venner mødes i den italienske hovedstad.

»Vi forventer at modtage politisk, humanitær og militær støtte,« siger Riad Seif.

Gruppen Syriens Venner består hovedsageligt af vestlige lande, arabiske lande, der er imod den iransk-støttede præsident Assad og Tyrkiet.

Den amerikanske avis Washington Post skriver, at Det Hvide Hus overvejer at støtte oprørerne med skudsikre veste, pansrede køretøjer og militærtræning. Amerikanerne er dog stadig modstandere at give oprørerne våben, skriver avisen.

Koalitionen godkendte tidligere på måneden et initiativ om at tilbyde præsident Assad at gå af efter 13 år ved magten og et nationalt oprør, der ser ud til at udvikle sig til en sekterisk konflikt.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu