Syriens opposition mødes med Rusland og Iran

2. februar 2013 23:22 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Syriens opposition mødes med Rusland og Iran
Billede mangler

TYSKLAND: Rusland og Iran har igennem længere tid holdt hånden over Syriens præsident, Bashar al-Assad, i kampen mod de syriske oprørere. Men måske er russerne og iranerne blevet mere venligt stemt over for Assads modstandere.

 

Lørdag mødtes lederen af Den Nationale Syriske Koalition, Moaz Alkhatib, med Ruslands udenrigsminister, Sergei Lavrov, på sikkerhedsmødet i München. Situationen i Syrien står højt på dagsordenen i den sydtyske storby, og håbet er, at sikkerhedsmødet kan være med til at sætte skub i fredsforhandlingerne.

– Rusland har en vis vision, men vi byder forhandlinger, der kan lindre krisen, velkomne, og der er masser af detaljer, der skal drøftes, sagde Moaz Alkhatib ifølge nyhedsbureauet Reuters efter mødet med Sergei Lavrov.

Oppositionslederen mødtes også med den amerikanske vicepræsident, Joe Biden, og FNs fredsmægler i Syrien-konflikten, Lakhdar Brahimi. Og planen er, at Moaz Alkhatib skal mødes med Irans udenrigsminister, Ali Akbar Salehi, søndag, som er sidste dag på det årlige sikkerhedsmøde.

Ifølge Alkhatib har møderne med Lavrov, Biden og Ali Akbar Salehi til formål at »drøfte hvordan det syriske regime kan fjernes med mindst mulig blodudgydelse og tab af menneskeliv som følge«.

Reuters/BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu