Syriens opposition vælger leder i næste uge

7. marts 2013 16:22 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Syriens opposition vælger leder i næste uge
Billede mangler

SYRIEN: Den syriske opposition er på jagt efter en leder, der kan repræsentere de syrere, der ønsker at vælte præsident Bashar al-Assad.

 

Jagten er blevet besværliggjort af, at favoritten til jobbet, Riad Hijab, har droppet sit kandidatur, men den bliver afsluttet i næste uge, skriver nyhedsbureauet Reuters.

»Vi mødes 12. og 13. marts. Feltet af kandidater er blevet større, siden Hijab trak sig,« siger et medlem af oprørernes paraplyorganisation Den Syriske Nationale Koalition ifølge Reuters.

Meldingen fra Riad Hijab, der er den højest rangerede afhopper fra det syriske styre, siden konflikten brød ud, har forsinket udnævnelsen af en premierminister, der skulle have fundet sted på lørdag.

Danmark støtter den syriske opposition, men udenrigsminister Villy Søvndal (SF) har ikke lyst til at komme med et bud, hvem der vil være den rigtige til at varetage posten som premierminister.

»Det vil jeg ikke kommentere, da det er en intern sag for den syriske opposition. Jeg tror ikke, det er gavnligt for den proces, at vi giver os til at komme med navne udefra,« siger Villy Søvndal til Berlingske Nyhedsbureau.

Den kommende premierminister har fået en plads i Den Arabiske Liga, som Bashar al-Assad blev smidt ud af i 2011, stillet i udsigt.

Den syriske konflikt har varet i cirka to år og har ifølge FN kostet cirka 70.000 mennesker livet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu