Syriens venner forlanger våbenhvile

24. februar 2012 08:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Syriens venner forlanger våbenhvile
Billede mangler

Udenrigsministre fra mere end 50 lande vil i dag deltage i det første møde i den landegruppe, som kalder sig Syriens venner. Danmarks udenrigsminister vil også deltage i mødet.
På mødet vil ministrene ifølge nyhedsbureauet Reuters kræve en øjeblikkelig våbenhvile i landet, og at Syriens regime giver FN adgang til oprørernes by Homs med medicin og lægehjælp.
Opstanden mod præsidenten Bashar al-Assad har stået på i 11 måneder nu og har kostet over 7.000 mennesker livet ifølge flere menneskeretsorganisationer og FN.
Tidligere har FN’s Sikkerhedsråd været handlingslammet af Rusland og Kinas veto, men som en måde at kunne undgå Sikkerhedsrådet på, vil FN’s generalsekretær Ban Ki-Moon bl.a. sende den tidligere FN-chef Kofi Annan til Syrien som en fælles FN og Arabisk Liga-udsending, skriver Reuters.
Udsigterne til en militær aktion imod regimet, uden Sikkerhedsrådets opbakning, er lange, erkender den franske udenrigsminister Alain Juppé ifølge Reuters.
“Vores prioritet er at lette leveringen af humanitær bistand til den sårede civilbefolkning, og vi vil også i morgen forsøge at få det internationale samfund til at lægge maksimalt pres på regimet … Der er ingen militær løsning på bordet i øjeblikket” siger Alain Juppé.
Kilde: Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu