Syrisk krydsild forhindrer akut fødevarehjælp

2. april 2013 16:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Syrisk krydsild forhindrer akut fødevarehjælp
Billede mangler

SYRIEN: Voldsbølgen i Syrien forhindrer livsnødvendig fødevarehjælp i at nå ud til millioner af syrere i nød, lyder det fra FNs Fødevareprogram (WFP), der opfordrer alle parter til at garantere sikker adgang for humanitær assistance til konfliktområder.

 

Ifølge FNs regionale nødhjælpskoordinator er det blevet en kamp at transportere fødevarer fra ét område til et andet, da lagre og lastbiler »i stigende grad bliver fanget i krydsild«.

»Nogle gange kommer vi i den svære situation, hvor vi må aflyse afsendelse af fødevarer til områder, hvor der ellers er stort behov for fødevareassistance,« siger nødhjælpskoordinator Muhannad Hadi i en skriftlig meddelelse fra WFP.

Situationen er særlig kritisk i konfliktområder samt i enkelte områder kontrolleret af oppositionen, hvor FNs Fødevareprogram har begrænset adgang, og hvor millioner af mennesker menes at have akut behov for mad.

I marts blev tre lastbiler, der var lastet med mad til 17.000 mennesker i byen Al-Hassakeh, tilbageholdt af en væbnet gruppe nær Deir Ezzor. Chauffører og lastbiler blev frigivet, men maden er endnu ikke blevet leveret tilbage.

Siden begyndelsen af fødevareoperationerne i december 2011 har FNs Fødevareprogram registreret over 20 angreb på lastbiler med fødevarer, lagre og biler.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu