Syrisk opposition stiller betingelser for forhandlinger

15. februar 2013 05:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Syrisk opposition stiller betingelser for forhandlinger
Billede mangler

SYRIEN: Den syriske opposition er klar til forhandlinger om præsident Assads afgang, men kun med medlemmer af præsidentens regering, som ikke har deltaget i de brutale overgreb mod opstanden, skriver Reuters.

 

Leder af Syriens Nationale Koalition Moaz Alkhatib formulerede forslaget i store træk i sidste måned uden at spørge koalitionen til råds, hvilket kom som en overraskelse for den 70-mand store forsamling.

Det Muslimske Broderskab, som er den eneste organiserede gruppe i den politiske del af oppositionen, kritiserer initiativet for at skade revolutionen.

Den syriske udenrigsminister Walid al-Moualem skal til drøftelser i Moskva med regeringens vigtigste allierede Rusland senere på måneden.

Russerne håber, at Alkhatib vil komme til drøftelser i Moskva snart i bestræbelserne på at nå et gennembrud i forsøget på at sætte en stopper for den næsten to år lange blodige konflikt, som FN vurderer har kostet omkring 70.000 livet.

Formel opbakning til Alkhatibs initiativ vil give det mere vægt på internationalt plan og underminere Assad-tilhængernes argumenter, om at oppositionen er for splittet til at blive betragtet som en seriøs part i forhandlingerne.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu