Syrisk regering afviser skyld i massakre

30. januar 2013 10:53 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Syrisk regering afviser skyld i massakre
Billede mangler

SYRIEN: Det statskontrollerede syriske nyhedsbureau SANA beskylder oprørsgruppen Nusra Front for at stå bag massedrabet på mindst 65 mænd, der tirsdag blev fundet bagbundne og skudt gennem hovederne i byen Aleppo.

 

– Ofrenes familier har identificeret et antal af de dræbte, og de har understreget, at Nusra Front bortførte dem, fordi de nægtede at samarbejde med denne gruppe af terrorister, lyder en nyhedsbulletin fra SANA ifølge Reuters.

Oppositionen har derimod beskyldt præsident Assads styrker for at stå bag massedrabene. Oprørerne hævder, at de myrdede mænd er blevet henrettet og smidt i en flod, hvorfra ligene flød ind i et område kontrolleret af oprørerne. Ifølge det syriske nyhedsbureau er det forkert, da vandstanden i floden er så lav, at vandet umuligt kan transportere ligene.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon opfordrede på en donorkonference onsdag de stridende parter til at stoppe den 22 måneder lange konflikt.

– Jeg appellerer til alle sider, specielt den syriske regering, om at standse drabene. I menneskehedens navn, stop myrderierne, stop volden, sagde Ban Ki-moon på konferencen i Kuwait.

FN har advaret om, at der er brug for flere midler til at kunne hjælpe de flere end 700.000 personer, der er flygtet fra Syrien til nabolande, samt de fire millioner syrere, der mangler fødevarer og tag over hovedet.

De Forenede Arabiske Emirater afgav onsdag løfte om 300 millioner dollar til hjælpeforanstaltninger for de syriske flygtninge. FN-konferencen har som målsætning at nå op på tilsagn om i alt 1,5 milliarder dollar i støtte.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu