Syriske flygtninge strømmer til Jordan

4. marts 2013 12:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Syriske flygtninge strømmer til Jordan
Billede mangler

JORDAN: Hver nat krydser tusindvis af flygtninge grænsen mellem det borgerkrigshærgede Syrien og Jordan, og antallet af syriske flygtninge i Jordan har nu passeret 300.000, fastslår Dansk Flygtningehjælp i en pressemeddelelse.

 

Nødhjælpsorganisationen arbejder sammen med den lokale partnerorganisation Jordan Hashemite Charity Organization (JHCO) på at uddele blandt andet tæpper, tøj og varmeovne til de flygtede syrere. Mange af dem bor i telte i store flygtningelejre, hvor kulden i øjeblikket bider, og de har derfor også brug isoleringsmaterialer til deres telte.

Dansk Flygtningehjælp anslår, at den daglige flygtningestrøm til Jordan ligger på 4.500 personer, og det sætter systemet under pres, forklarer Maurizio Crivellaro, landechef for Dansk Flygtningehjælp i Jordan.

»Alene indenfor den seneste måned er antallet af syriske flygtninge i Jordan steget med 80.000. Det sætter nødhjælpsarbejdet under et konstant og kontant pres. De (flygtningene, red.) er helt afhængige af humanitær hjælp for leveomkostningerne her i Jordan, specielt i Amman, svarer til leveomkostningerne i Europa,« udtaler han.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu