ANNONCE

Syriske soldater dræber og torturerer civile

15. december 2011 13:14 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Syriske soldater dræber og torturerer civile
Billede mangler

I dag er en ny rapport om civile overgreb Syriens regime udsætter sin befolkning for.
Det er skræmmende læsning i en netop udgivet rapport om det syriske regimes overgreb mod sin befolkning. Rapporten har titlen “Med alle nødvendige midler”. Den identificerer 74 chefer og embedsmænd anklaget for at beordre angreb på ubevæbnede demonstranter.
“På et tidspunkt dræbte vi otte mennesker på 15 minutter. Demonstranter var ubevæbnede. De havde ikke en gang sten! Det var der, jeg besluttede at hoppe af. Jeg smed min pistol og løb mod demonstranterne,” fortæller en af afhopperne, skriver CNN.
“Omkring 1.500 demonstranter kom og anmodede om frigivelse af en såret demonstrant, der var inde på hospitalet. De holdt olivengrene i hånden. De havde ingen våben. Der var 35 soldater og omkring 50 mukhabarat tilhængere ved kontrolposten. Vi havde også en jeep med et monteret maskingevær. Når demonstranterne var mindre end 100 meter væk, åbnede vi ild,” fortæller den anden afhopper.
Disse udsagn er blot en del af vidneudsagn fra to syriske soldater, der siger, at de deserterede efter at være blevet beordret af officerer til at skyde på ubevæbnede demonstranter.
De er blandt 63 andre afhoppere, der er flygtet til nabolandene og har fortalt Human Rights Watch om deres oplevelser. Organisationen har dokumenteret hændelser, hvor soldaterne siger, at de blev beordret til at dræbe eller torturere demonstranter. Og samtidig har de overværet andre soldater blive skudt eller tortureret for ikke at adlyde ordre.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu