Syv biler er 60 eksperters fælles favoritter for 2019

28. november 2018 07:36 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Samtlige biler kan tage titlen "Car of the Year," men kun én får den i sisdste ende.

60 jurymedlemmer fra 23 forskellige lande, herunder Danmark, har tænkt og stemt, og FDM fortæller nu, at syv biler er i spil til at få titlen “Car of the Year,” eller årets bil, set med europæiske briller.

Formålet med at uddele prisen for årets bil er, ifølge organisationen, at vælge den definitivt bedste bil. Man stræber ikke efter at give alle biler i konkurrencen individiuel værdi, og der er ingen kategorier og priser til forskellige klasser af biler. “Car of the Year” prædikatet går derfor til den bil, der af juryen vurderes til at være den bedste bil. Kort og godt.

Organisationen bag består af medlemmer fra en række europæiske lande, Danmark er repræsenteret af bilteknisk redaktør for FDM’s medlemsblad, Motor, Søren W. Rasmussen. Vinderen kåres 4. marts 2019, og til FDM fortæller Søren W. Rasmussen, at han grundlæggende ikke er uenig i den liste, der udgør slutfeltet til at tage prisen som “Car of the Year” til marts næste år.

– Jeg havde selv fire af de syv biler på min stemmeseddel, men havde som en dansk vinkel skiftet den franske sportsvogn Alpine A110 (der ikke fås i Danmark) ud med den mere danskervenlige Audi A1, ligesom Kia Ceed i min verden var skiftet ud med brintbilen, Hyundai Nexo, siger Søren W. Rasmussen, til FDM.

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu