Syv dræbt af bilbombe ved grænseovergang

11. februar 2013 15:54 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Syv dræbt af bilbombe ved grænseovergang
Billede mangler

TYRKIET/SYRIEN: Mindst syv personer er mandag blevet dræbt, da en bilbombe eksploderede ved en grænseovergang mellem Syrien og Tyrkiet, tæt på den tyrkiske by, Reyhanli. Mindst 33 personer meldes ifølge en tyrkisk embedsmand såret ved angrebet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

 

»Der er mindst syv dræbte og 33 sårede, og tallene kan meget vel stige. Vi ved ikke, om det var en selvmordsbombe, eller om det var en smuglerbil med benzin i lasten, der sprængte i luften,« lyder det fra embedsmanden.

Ifølge CNN Turk har borgmesteren i Reyhanli, Hüseyin Sanverdi, udtalt, at fire af de syv dræbte er tyrkiske statsborgere, og at bilen, der eksploderede, havde syriske nummerplader.

TV-optagelser fra ulykkesstedet viser ifølge Reuters massiv materiel skade – blandt andet på flere af de biler, der var til stede ved grænsen under eksplosionen. Desuden blev en port og en tagkonstruktion sprængt i stykker.

»Det var ikke et morterangreb. Det var meget kraftigt,« siger en talsmand for det tyrkiske udenrigsministerium ifølge Reuters.

Det forlyder, at bilen var blevet parkeret i et område, der var fyldt med nogle af de mange tyrkiske lastbiler, der kører med humanitære forsyninger til det krigshærgede Syrien.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu