ANNONCE

Syv pointer fra nyheden om Trumps skatteforhold

28. september 2020 18:32 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Præsidenten selv benægter historien.

Som det kom frem tidligere mandag, mener avisen New York Times at have fået adgang til Donald Trumps skatteoplysninger.

Hvad, den amerikanske præsident betaler i skat, er normalt ikke et mysterium, da den slags normalt er offentligt tilgængeligt, i tilfældet Donald Trump har offentligheden altså ikke haft mulighed for at få samme indsigt.

Præsidenten selv kalder artiklen i New York Times for “fake news.”

Kan det afgøre valget?

Hvis oplysningerne fra New York Times er sande, tegner de et billede af et menneske, der ikke altid betaler særlig meget i skat, og som i øvrigt risikerer en stor regning fra de amerikanske skattemyndigheder. TV2s korrespondent i USA, Jesper Steinmetz, vurderer at oplysningerne er korrekte, da man må forvente, at New York Times har gjort alt, hvad de kan, for at verificere materialet, før de offentliggjorde historien.

Du kan i galleriet til denne artikel læse mere om nogle af de ting, New York Times har fundet frem, og som USA Today har opsummeret.

Spørgsmålet er så, om nyheden får nogen betydning for det amerikanske præsidentvalg, der skal afholdes til efteråret.

Ifølge Steffen Kretz, DR’s korrespondent i USA, er svaret, at afsløringerne måske kan betyde noget for de amerikanere, der endnu er i tvivl om, hvor de skal sætte krydset den 3. november.

– For dem kan det godt komme til at betyde noget, at den amerikanske præsident ikke har betalt skat. For alle andre almindelige borgere i det her land kan hverken slippe af sted med at betale nul eller 5.000 kroner i skat, siger Steffen Kretz til DR Nyheder.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu