Syv sigtet: -Vi har nogen, der ikke helt kan finde ud af reglerne

2. august 2018 19:34 | Af: Newsbreak.dk

Østjyllands Politi har sigtet flere personer for at sejle for hurtigt ved Aarhus Havn

Østjyllands Politi har flere betjente på vandet under VM i Sejlads, som blev skudt i gang i dag, torsdag.

Det har indtil videre også resulteret i, at hele syv personer er blevet sigtet for at sejle for hurtigt ved Aarhus Havn.

– Vi har nogen, der ikke helt kan finde ud af reglerne derude, og vi skulle gerne have alle sikkert igennem det, siger Lars Bro, der er operationel planlægger for Østjyllands Politi.

Det er Østjyllands maritime betjente, som sikrer, at alle regler overholdes i og omkring Aarhus Havn i forbindelse med VM i sejlads.

– Vi er med for at støtte op omkring sikkerheden ved det her arrangement, siger Lars Bro til TV2 ØSTJYLLAND.

Seks sejlere i speedbåd og en enkelt på vandscooter er siden tirsdag blevet sigtet for at sejle ”planende” inden for den 300 meter zone fra kyst eller havnekant, hvor det er forbudt at sejle så stærkt.

– Der er rigtig mange, som ikke har forstået, at det også gælder hele vejen rundt om Aarhus, siger Lars Bro, der på havnekajen i dag får endnu en melding om, at politiet har været ude hos en speedbåd, som 160 meter ud for Moesgaard har sejlet alt for stærkt.

Jetski i høj fart

Hos Aarhus Sejlklub oplever de farlige situationer med jetski i høj fart. Særligt de helt unge sejlere oplever farlige situationer tæt på kysten.

– De oplever inden for en zone meget tæt på land, at jetski kommer sejlende forbi dem i meget hurtig fart, siger Jens Erik Hansen, der er formand i Aarhus Sejlklub og fortsætter:

– Når man ligger i en lille jolle, så er det en frygtelig oplevelse, fordi man er afmægtig.

Han håber, at der bliver gjort noget ved problemet.

– Jeg synes, at det er en skam. Jeg tror, at man bliver nødt til at oplyse og have politi ude for at se, hvad der foregår, siger Jens Erik Hansen.

Det er før set, at for høj fart tæt på kyst og havn kan have katastrofale konsekvenser. I maj 2017 blev to amerikanske udvekslingsstuderende dræbt af en vandscooter i høj fart i Københavns Havn.

Men selv når bådene er langt fra farlige situationer, så kan overtrædelser af reglerne medføre gener.

– Det giver en hel masse gener for andre sejlende og badende, når en hækbølge kommer, siger Lars Bro.

Kilde: TV2 ØSTJYLLAND

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu