ANNONCE

Syv symptomer: Drikker du for meget kaffe?

28. juni 2020 13:36 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

I moderate mængder kan kaffe være sundt - men der findes dog også en række tegn på overforbrug, som man bør tage tage alvorligt.

Kaffe er uden tvivl en af danskernes absolutte yndlingsdrikke.

Ifølge en tidligere undersøgelse skulle Danmark således være det tredjemest kaffedrikkende land i verden.

Det skriver Politiken.

Selvom der er påvist en række sundhedsmæssige fordele ved at drikke kaffe, kan man dog også komme til at drikke for meget.

Det amerikanske magasin, Reader’s Digest, har lavet en liste med syg tegn på, at du drikker for meget kaffe, og som du bør tage alvorligt.

Du kan se listen i galleriet ovenfor.

Drik op til fem kopper

I 2013 blev en rapport fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet offentliggjort med en anbefaling på, hvor mange kopper kaffe om dagen, man maksimalt bør drikke.

Her stod det klart, at voksne mellem 18 og 65 år sagtens kan drikke op til 400 milligram koffein om dagen, hvilket svarer til mellem fire og fem kopper kaffe.

Faktisk bliver et modereret indtag af kaffe også knyttet til en reducering af risikoen for flere sygdomme.

– I rapporten fra 2013 så vi, at der var rigtig gode data for at sige, at et moderat forbrug på 3-5 kopper kaffe om dagen faktisk er forbundet med en nedsat risiko for diabetes og Parkinson med cirka 25 procent. Det er også lavere forekomst af visse hjertekarsygdomme og også visse former for kræftsygdomme, forklarede Kjeld Hermansen, der i 2013 var forsker i diabetes ved Aarhus Universitet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu