ANNONCE

Syv ting du gør til daglig der faktisk er træning

9. april 2019 10:16 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Til dig, der ikke gider træningscentret - og mangler en undskyldning for ikke at tage af sted.

Dårlig kondi er en dræber. Ifølge Netdoktor, der omtaler et større svensk studie, er kun rygning en større medvirken til øget dødsrisiko end dårlig form. I studiet fulgte forskere omkring 700 svenske mænd fra 50-årsalderen frem til deres død.

Løsningen på dårlig form er egentlig ret simpel. Den hedder motion. Regelmæssig motion. Det tyder også på, at mange danskere heldigvis har taget den til sig. I august kunne TV2 nemlig på baggrund af en rapport fra Idrættens Analyseinstitut udlede, at andelen af danskere, der dyrker regelmæssig motion er steget betragtelig.

Rent faktisk viste rapporten, at 61 procent af danskerne i 2016 selv mente, at de dyrkede regelmæssig motion, mens andelen i 1987 blot var 42 procent. Det er da en stigning, der er til at tage og føle på.

Desværre er det bare ikke hele historien.

Svært overvægtige

For den Nationale Sundhedsprofil anno 2017 viser nemlig, at andelen af svært overvægtige danskere ligeledes er steget helt vildt. I 1987 var andelen blot 5,5 procent, mens den i 2017 er svimlende 16,8. Dertil hører det faktum, at 51 procent af den samlede voksne befolkning vurderes til at være overvægtig – enten moderat eller svært.

Det benævnes, at det i alle aldersgrupper især er mænd, der er mest overvægtige. Desuden ses en sammenhæng mellem uddannelses- og beskæftigelsesniveau også. Men blandt andet, mener en ekspert, handler det om madvaner.

Morten Grønbæk, direktør på Statens Institut for Folkesundhed, siger til TV2, at danskernes vaner er markant ændret over de mange år. Han mener blandt andet, at den danske madkultur er udsat for en amerikanisering – det vil sige højere eksponering af usund mad.

Motion kan være mange ting, men rent faktisk dyrker mange danskere regelmæssig motion uden at vide det. I galleriet over artiklen kan du se en række hverdagsting, du gør, som rent faktisk kandiderer til motion. Dermed ikke sagt, at en tur i fitnesscentret er en dårlig idé.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu