ANNONCE

Syv tips: Sådan fjerner du mos fra plænen

6. marts 2021 09:27 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Du behøver ikke bruge sprøjtemidler for at få en flot græsplæne uden mos

Vinteren er så småt gået på hæld, og for mange danskere betyder det formentlig, at det for alvor er ved at være tid til at tage fat på havearbejdet igen.

En græsplæne er noget mange husejere har og sætter pris på, men der kan komme skår i glæden, hvis der er gået mos i græsset.

Det kan være fristende at ty til sprøjtemidler for at fjerne mosset fra græsplænen – men det er faktisk ikke nødvendigt ifølge Inga C. Bach, fagredaktør i Haveselskabet.

– Jeg ser ikke nogen grund til at bruge sprøjtemidler i haven, for man kan sagtens få en flot og velplejet have med andre metoder, har hun tidligere udtalt til Ritzau.

For at bekæmpe ukrudt og mos i græsplænen uden at bruge kemi, kan man som det første anlægge sin plæne et sted i haven, hvor der er nok sol.

– Græsset trives ikke, hvis der er dyb skygge, eller hvis jorden er for sur eller for våd og kompakt. Så kommer der andre planter i stedet for, siger Inga C. Bach.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke metoder Haveselskabet anbefaler at bruge for at fjerne mos i græsplænen uden sprøjtemidler.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu