Syv ud af 10 skader her: Sådan styrer du udenom

22. maj 2019 20:01 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Undgå bilkabuler og deslige.

Del:

Egentlig ikke overraskende sker der flere materielskade-uheld i byerne end uden for. Der er flere biler i byerne, og derfor er forekomsten af uheld også højere.

Ifølge en Epicent-undersøgelse af tal fra Vejdirektoratet sker hver syvende materielskade-uheld i en by. I København er antallet af familier med bil steget med 18 procent siden 2010, og i Aarhus og Aalborg lyder stigningen på henholdsvis 21 og 16 procent, skriver Biltema i en pressemeddelelse.

Mange af skaderne er altså de såkaldte Bilkabuler og deslige, men det betyder ikke noget i forhold til, hvordan det kræves af dig at handle, hvis du har været involveret i et trafikuheld.

For eksempel skal du altid kontakte politiet i følgende situationer, skriver FDM:

– Der er sket ikke ubetydelig personskade. Ringer du efter en ambulance, kommer politiet normalt også altid.
– Der er sket materiel skade, der skønnes at være på over 50.000 kroner.
– Hvis modparten er et udenlandsk indregistreret køretøj.
– Hvis der er forvoldt skade på ejendom, som man ikke kender ejeren af.
– Hvis føreren af det skadevoldende køretøj flygter fra stedet uden at give sig til kende (flugtbilist).

Det betyder dog, at politiet ikke skal alarmeres, hvis du bakker ind i en bagvedholdende bil, som får en bule. I den sammenhæng klares sagen typisk gennem forsikringsselskaberne.

“Det er unødvendigt at forsøge at afgøre på stedet, hvem der var skyld i uheldet. Dette vil forsikringsselskaberne skulle afgøre ud fra parternes beskrivelse af forløbet. Forsikringsselskabernes vurdering vil være helt upåvirket af, om den ene part mener at den anden part har påtaget sig skylden for uheldet. Der er derfor ingen grund til at indlade sig på ophidset diskussion om dette på stedet”, skriver FDM.

I galleriet over artiklen kan du se, hvordan du mindsker og undgår de mest almindelige småskader på din bil.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu