ANNONCE

Syv vigtige hygiejneregler i køkkenet

17. februar 2020 22:55 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Der kan være masser af bakteriebomber i vores køkkener. Måske fordi vi ikke er opmærksomme på dem.

Mon ikke de fleste af os er er klar over, at god køkkenhygiejne er enormt vigtig. Altså, at overflader, borde samt skærebrættet og så videre skal holdes rene. Det samme gælder knive og alle de andre remedier, vi benytter ved madlavningen.

Artiklen fortsætter under videoen

Men der findes faktisk andre ting og faktorer i køkkenet, der kan udvikle sig til egentlige bakteriebomber og som nemt kan glemmes eller  overses, under de daglige rutiner. Måske fordi vi slet ikke er klar over risikoen.

Over artiklen kan man se eksempler fra Good housekeeping  på nogle af disse. 

En typisk fejl når det kommer til god køkkenhygiejne, er, at vi opfatter nogle flader i køkkenet som rene, uden de nødvendigvis er det.

For eksempel er der mange, som også opfatter vasken og vandhanen som rene, for det er jo der, vi renser andre ting. Men de skal altså stadig rengøres ofte, for der kan sidde masser af skidt på blandt andet armaturet. Det rører man jo ved, hver gang man har beskidte hænder og vil vaske dem.

I det hele taget er hyppig håndvask vigtig. For netop via hænderne er risikoen for at ‘samle’ bakterier op og videreføre dem til andre steder eller madvarer i køkkenet stor.

En anden vigtig ting, man skal tænke over, når det kommer til god køkkenhygiejne, er sygdom. Er man sløj eller er der problemer med maven, er det en rigtig god ide helt at holde fingrene fra køkkenet.

Tænk også på, at det ikke kun i professionelle køkkener, man skal holde grønt og kød adskilt på grund af jordbakterier. Det gælder også hjemme i privaten.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu