ANNONCE

Syvårig pløjet ned af el-løbehjul

5. august 2019 20:22 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Ifølge politiet kørte de to mand på ét løbehjul - stik mod loven.

Det er ikke tilladt at køre to mand på ét el-løbehjul. Det gjorde alligevel to unge mænd i Odense, og det fik en syvårig dreng på cykel at mærke søndag aften, skriver Fyens.dk.

For øjnene af sin mor blev den syvårige kørt ned af de to, der kom ræsende på Kertemindestien. Desuden valgte de at stikke af fra stedet – ad to omgange.

Moderen råbte nemlig op, og det fik – efter 100 meters flugt – de to til at standse løbehjulet og forklare, at det jo bare var et uheld, inden de så valgte at køre fra stedet, oplyser Fyns Politi til Fyens.dk.

Ved uheld har man pligt til at sikre sig, at modparten ikke er kommet noget til, og det er ikke helt sikkert, at de to unge mænds ageren kan kategoriseres som, at de har gjort netop det.

(Artiklen fortsætter under videoen)

– Under alle omstændigheder er det dårlig stil bare at køre videre, siger vagchef Thomas Bentsen til avisen.

Den syvårige dreng slipper uden men, men han blev dog sendt til tjek på Odense Universitetshospitals skadestuen.

Flere el-løbehjul på vej

Nyheden om den syvåriges uheld med to på et løbehjul kommer samme dag, som TV2 Fyn kan fortælle, at op mod 1500 ekstra el-løbehjul fra tre forskellige firmaer kan være på vej til den odenseanske trafik.

Således vil de supplere de i forvejen 750, der allerede er. Kontorchef for Letbane, Vej og Parkering i Odense Kommune, Jacob Juhl Harberg, kan mærke den varme modtagelse rundt i Odense, som mange borgere giver el-løbehjulene.

– Vi kan se, at de bliver brugt rigtig meget. De flytter sig meget rundt i byen, og vi ser dem også nå ud i boligkvarterer. Det kan være en god erstatning til der, hvor den kollektive trafik ikke kører, fortæller Jacob Juhl Harberg.

Muligheden for en opgradering på 1500 ekstra el-løbehjul bekymrer ham ikke. Tværtimod er han sikker på, at Odense sagtens kan rumme den ekstra mængde.

– Vi er ret heldige, at vi har mange cykelstier i Odense. Det er en cykelvenlig by, og det betyder også at det er venligt for el-løbehjulene. Det kan du se mere om i videoen i bunden af artiklen.

Berlingske skriver desuden mandag, at der i København er sket 100 løbehjuls-relaterede skader siden starten af året. Det fremgår af en opgørelse fra Region Hovedstaden over antallet af “løbehjulsrelaterede skader”, som akutberedskabet har sendt ambulancer ud til eller henvist til akutmodtagelserne.

 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu