ANNONCE

Undgå bøde på 1.000 kroner: Derfor skal du huske disse lygter

9. november 2018 06:00 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Det kan godt betale sig at sætte sig grundigt ind i reglerne for tågelygter. Der kan nemlig vanke en bøde, hvis man gør det forkert.

Tæt tåge er et vejrfænomen, der jævnligt forekommer i Danmark, og derfor er det vigtigt, at man som bilist kender reglerne for brug af tågelygter på bilen.

Forkert brug af lygterne kan nemlig i værste fald føre til ulykker – og der kan desuden vanke en bøde på 1000 kroner, hvis man ikke har styr på reglerne ifølge TV2.

Helt grundlæggende gælder det ifølge Rådet for Sikker Trafik, at tågelygterne skal bruges, når det enten regner meget kraftigt eller er meget tåget.

– Man kan se det, når man kigger ud af forruden. Har jeg brug for tågelygterne eller ej? Tågelygterne foran lyser ned under tågen, så man undgår det lyshav, som tågen ellers reflekterer ind i øjnene, siger Pernille Ehlers, specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik

Husk at slukke tågelygter igen

Der kan sidde tågelygter både foran og bagpå bilen.

De forreste tågelygter sidder under forlygterne. I modsætning til bilens normale lygter, lyser de mere nedad mod vejen og ud til siderne, hvilket giver bedre sigtbarhed for bilisten ifølge Rådet for Sikker Trafik.

Tågelygten bagpå udsender et mere kraftigt rødt lys, så bilister bagved bedre kan se én.

Fordi tågelygterne udsender et kraftigere lys – både foran og bagpå – kan de være voldsomt generende for andre bilister, hvis man kører med dem tændt, når der ikke er dårlig sigtbarhed.

Derfor er det vigtigt, at man husker at slukke lygterne igen, når de udfordrende vejrforhold er overstået, lyder det fra Rådet for Sikker Trafik.

I galleriet ovenfor kan du se gode råd til, hvordan du kører i tåge på den sikrest mulige måde.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu