Tåler ikke kritik: Sådan bliver folk truet

12. marts 2019 15:28 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Det er tilsyneladende hårdt at modtage kritik. Uretmæssig kritik, siger bagmænd. Faktum er, at flere kunder føler sig overfuset. Én direkte truet.

“Nu er det min tur til at sprede løgne om dig. Er det rigtigt, du misbruger små børn? Det har jeg hørt og må hellere skrive det i en gruppe i Randers. Hey, kender forresten sjove mennesker i Randers, der ikke kan lide pædofile som dig”.

Ovenstående er et uddrag af de læssevis af vrede og intimiderende SMS-beskeder, som randrusianske Dennis Klinge har modtaget gennem tiden efter at have skrevet en sønderlemmende kritik af og advarsel mod Aladdins Wish og Guldfeberen på anmeldelsessiden Trustpilot.

Afsender-nummeret tilhører den person, hvis nummer også er tilknyttet netop Aladdins Wish på Facebook. Newsbreak.dk er i besiddelse af mange flere beskeder, der skifter mellem grove, truende og direkte aggressive. SMS-beskederne er dog ikke det eneste, Klinge er blevet mødt med.

– Da jeg har skrevet min anmeldelse på Trustpilot, bliver jeg også ringet op af en mand, der præsenterer sig som Thomas, og han forsøger at overtale mig til at fjerne min anmeldelse, men det siger jeg, jeg ikke vil, fortæller han Newsbreak.dk.

Efterfølgende bliver Klinge bombarderet med som nævnt SMS’er, men også en hel nat med utallige ustandselige telefonopkald fra hemmeligt nummer følger. På et tidspunkt tager Dennis Klinge telefonen igen og taler med denne Thomas. Fra den samtale kan du høre dette uddrag af nogle af truslerne. Newsbreak.dk er i besiddelse af hele samtalen (bemærk, at lydsporet er med forøget hastighed for sløringseffekt):

Jan Biltoft fra Fyn har også skrevet en kritisk anmeldelse på Trustpilot efter en handel på Aladdins Wish, som han stadig ikke har set resultatet af. Hans vare er efter tre måneder stadig ikke dukket op.

– Senere bliver jeg ringet op af en mand, der ikke præsenterer sig, og han er virkelig ubehøvlet. Ganske ubehagelig. Han sviner mig til. Jeg har flere gange forsøgt at få kontakt til, hvem end det er, der står bag det, men det er fuldstændig umuligt, siger han til Newsbreak.dk.

Uoverensstemmelsen mellem Dennis Klinge og Thomas fra Aladdins Wish skyldes, at Dennis er en gammel kunde. Han har for længe siden handlet hos Guldfeberen, som Aladdins Wish konsekvent nægter at have samarbejde eller kendskab til.

Der er dog ret klare indikationer af, at det manglende samarbejde er en sandhed med ret store modifikationer. Det kan du læse meget mere om i artiklen “Kunder raser: Vi er blevet snydt så det driver” eller i artiklen “Så indviklet er Guldfeberen og Aladdins Wish

Newsbreak.dk er bekendt med Thomas’ fulde navn, men da det ikke er lykkedes os at skabe en egentlig kontakt med vedkommende, vælger vi ikke at nævne det. Vi har flere gange forsøgt at få telefonisk kontakt til Thomas og/eller andre, der har med Guldfeberen og Aladdins Wish at gøre. Vi har kun fået et kort svar på Facebook. Alle parter er vidende om, at vi gerne vil i kontakt med dem.

Dennis Klinge oplyser til Newsbreak, at han har meldt truslerne til Østjyllands Politi. Her fra lyder meldingen til Newsbreak, at man ikke kan bekræfte sagen, da der er tale om et specifikt navn.

– Jeg fik til gengæld at vide af en betjent, at politiet allerede kender Thomas i forvejen, siger Klinge. Det har ikke været muligt for Newsbreak.dk at bekræfte denne oplysning.

Fakta

Manglende kommentarer

Newsbreak.dk har gentagne gange forsøgt at komme i telefonisk kontakt med folk bag de to Facebook-sider, men det er trods flere opkald altså ikke lykkedes. Mellem opkald måtte vi således ty til skriftlige forsøg.

I den forbindelse skrev vi en mail direkte stilet til alle de mailadresser, vi har fundet, der kan sættes i forbindelse med Thomas, Guldfeberen og Aladdins Wish. Her gjorde vi opmærksom på, at vi har forsøgt at ringe til telefonnummeret.

Samtidig skrev vi også, hvad det drejer sig om, og at vi meget gerne vil have en forklaring og stille nogle spørgsmål i den forbindelse. Vi gav en række muligheder for kontakt og henvendelse til Newsbreak. På mail fik vi ingen respons, men ved en identisk skriftlig henvendelse lykkedes det at få et svar fra Aladdins Wish. Det kan du læse i fuld og ordret længde her:

der er tale om 2 forskellige sider så al sammenligning vil blive behandlet som injurier, jeg er ved at slæbe mange i retten pga det her

begge firmaer sender ud, lange leveringstider gør kunder utilfredse, lemming effekt på trustpilot, thomas [resten af navn slettet, red] ejer aladdins wish, ikke andre sider, folk skriver til vores kunder det er ulovligt og vi anmelder flere sager pt til politiet, der er tale om decideret chikane

“stort set alle på trustpilot er dokumenteret afsendt med foto, alligevel siger de at de ikke har modtaget, men giver os ikke en chance for at gensende, det ødelægger os på trustpilot og folk er ligeglade

jeg er meget træt af trustpilot de vidergiver injurier som medie og jeg er ved at forberede retssag imod dem

så hvis du videregiver deres injurier vedr. aladdins wish søger jeg erstatning fra jer også på forhånd tak

Vi har efter at have modtaget ovenstående beskeder igen forsøgt at kontakte Thomas/Aladdins Wish telefonisk – igen uden at komme i gennem. Til gengæld har vi videresendt syv essentielle spørgsmål, vi gerne vil have svar på.

1. Hvilke sider sælger du fra?

2. Hvorfor modtager folk ikke deres varer?

3. Hvorfor er Aladdins Wish ikke registreret i CVR-registret?

4. Hvorfor kan folk ikke få fat på dig, når de ringer og skriver på Messenger?

5. Hvorfor kan kunder, der føler sig snydt, ikke få deres penge tilbage, når de efter lang tids venten ikke længere gider vente?

6. Hvor får du de smykker, du sælger, fra?

7. Desuden vil jeg også høre, om du har nogle kommentarer til, at flere siger, de er blevet truet og chikaneret efter at have skrevet negative anmeldelser på Trustpilot?

Denne gang modtager vi blot et standardiseret svar:

Tak for din mail, vi har lidt travlt i øjeblikket, men vender tilbage til dig hurtigst muligt. Nogle kunder kan desværre opleve længere leveringstider ifm. auktioner og konkurrencer, vi håber på jeres tålmodighed. Kærlig Hilsen Aladdins Wish“.

Efter udgivelsen af de fire artikler:

Kunder raser: Vi er blevet snydt så det driver
Aladdins Wish svømmer i banker
Tåler ikke kritik: Sådan bliver folk truet
Så indviklet er Guldfeberen, Aladdins Wish og alle de andre

bliver Newsbreak.dk endelig kontaktet af Thomas, der står bag Aladdins Wish. Han nægter at medvirke i et interview.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu