Tænketank: Vækstplanen svigter miljøet

27. februar 2013 03:53 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tænketank: Vækstplanen svigter miljøet
Billede mangler

Regeringens vækstplan vil øge CO2-udledningen med 0,4 millioner ton i 2020, viser beregninger fra Klima- og Energiministeriet ifølge Politiken.

 

Det kalder den grønne tænketank Concito, som klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) har været med til at stifte, et »seriøst svigt« over for den grønne omstilling, som regeringen selv har forpligtet sig til.

»At gøre CO2-afgifterne lavere er det mest åndssvage, man næsten kan forestille sig. Man belønner de virksomheder, som har gjort mindst for at begrænse deres CO2-udledning, og straffer dem, der har investeret i at være så energieffektive som muligt. De få grønne aftryk i planen er hamrende slappe og uambitiøse,« siger direktør i Concito Thomas Færgeman til Politiken.

Han bakkes op af professor Katherine Richardson, der var formand for den tidligere regerings klimakommission.

»Det er ærgerligt, at man føler sig nødt til at give afkald på noget, som bliver et konkurrenceparameter i fremtiden, nemlig at spare på energien og bruge de rigtige energikilder. Ved at sænke energiafgifter bliver virksomhederne mindre omhyggelige med energibesparelser,« siger hun.

Klima- og energiminister Martin Lidegaard understreger over for Politiken, at regeringens målsætning om at sænke CO2-udledningen med 40 procent i 2020 står helt fast.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu