Tæt på sønnen – langt fra pengene

15. marts 2013 13:56 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tæt på sønnen - langt fra pengene
Billede mangler

Tobias Grahn i 1.division! Fodboldinteresserede kiggede lige en ekstra gang, da Brønshøj for nylig kunne offentliggøre, at klubben har hentet den svenske offensive spiller. Grahn er tilbage i dansk fodbold. Og han er tilbage i nærheden af sin søn.

 

Den 33-årige Grahn er for mange kendt som en fodboldnomade, men for mange andre uden for fodboldkredse måske lige så meget kendt som manden, der dannede par med GO’ Morgen-værten Ibi Støvring for år tilbage. Et forhold som ikke endte lykkeligt.

For nyligt var Ibi Støvring en af deltagerne i TV2’s programserie Stjernerne på slottet’. Her åbnede Tv-værten for en sjælden gang skyld op for fortiden med Tobias Grahn. Det blev fortællingen om et forhold, hvor Ibi Støvring blandt andet måtte klare fødslen uden sin daværende svenske kæreste, fordi Tobias Granhs mobil var slukket. Derfor mødte han ikke op på hospitalet. Det gjorde han i stedet dagen efter sønnen Anakin var kommet til verden. Kort tid efter den episode endte Ibi Støvrings og Tobias Granhs forhold.

Nu er fodboldspilleren så tilbage i Danmark, og det er netop på grund af sønnen, han valgte at skifte til den upåagtede 1. divisionsklub Brønshøj.

– Det handlede i høj grad om mit sociale liv. Jeg har en lille søn, som bor i København, og ham ville jeg simpelthen tættere på. Det begrænser jo lidt mulighederne rent klubmæssigt, men så dukkede Brønshøj op med et interessant projekt. Det kan kombineres med de personlige behov udenfor banen, derfor sagde jeg ja.

Du rykkede ud af den bedste svenske række med din seneste klub, Örebro. Dengang udtalte du, at den næstbedste række ikke harmonerede med dine ambitioner. Hvad har ændret sig?

– I princippet havde jeg ingen problemer med at spille dernede, men samtidig boede jeg over 500 kilometer fra min søn. Hvis det skulle kunne retfærdiggøres, så måtte Örebro spille på et højere niveau. Det var der også lagt op til, da jeg kom til klubben, men desværre lykkedes det ikke. Derfor besluttede jeg, at jeg ligeså godt kunne spille i den næstbedste danske række som i den svenske, og så være tæt på min søn.

I Danmark ved mange i den danske befolkning, hvem du er, fordi du tidligere har dannet par sammen med Ibi Støvring, som du også har et barn med. Hvordan er jeres forhold egentlig til hinanden i dag?

– Hun er mor til mit barn, så vi snakker sammen. Vi får det til at fungere. Men det er ikke sådan, at vi danner par igen. Det er rent praktisk kontakt i forhold til vores søn.

Har det været svært at balancere mellem en professionel fodboldkarriere og så have et barn med en tidligere partner i et andet land?

– Det har været en udfordring. I min seneste klub har jeg for eksempel konstant fløjet frem og tilbage til København for at se min søn, og det er da hårdt på alle områder. Men sådan er det. Jeg har selv valgt at leve af at spille fodbold. Det er mit liv. Og så skal jeg bare få det til at fungere, der er ingen vej udenom. Det har også fungeret, så det har været super. Selvfølgelig savner jeg min søn, når jeg skal være væk fra ham i længere tid af gangen, men overordnet set har det været fint, siger Tobias Grahn.

Efter en karriere i mere end 13 forskellige klubber kan det umiddelbart se ud som, Tobias Granhs liv som professionel nærmer sig enden. En dansk 1.divisionsklub klinger ikke af meget, når man for eksempel tidligere har spillet for Hertha Berlin. Men Grahn brænder skam stadig for fodboldsporten.

– Utrolig meget. Det synes jeg faktisk også, det her skifte til Brønshøj viser. Jeg gør det ikke for pengenes skyld, men for kærligheden til spillet, og fordi jeg har sindssygt meget fodbold i kroppen endnu. Bare fordi jeg er blevet 33 år, så betyder det ikke, at jeg ikke gider mere. Forleden sad jeg og så Manchester United spille, og der var Ryan Giggs med, han er altså 39 år. Til tider kan jeg da godt blive træt i hovedet efter så mange år i gamet, men jeg er fit og har helt grundlæggende stadig lysten.

Du har spillet i 13 forskellige klubber inklusiv Brønshøj, siden du blev professionel i 1997. Handler det kun om dig som fodboldspiller – eller siger det også noget om dig som person?

– Det gør det nok. Jeg er en urolig sjæl. Samtidig har jeg altid syntes, at det er enormt skægt at skifte klub. Det der med at komme ind i et nyt miljø, møde nye mennesker og trænere, det har jeg holdt meget af. Jeg har bevidst gerne ville prøve mange forskellige ting i forskellige lande. De senere år har jeg dog mere haft lyst til at få lidt mere ro på i takt med, at jeg er blevet ældre.

Mit bud er, at mange fodboldfolk betragter dig som en spiller, der aldrig rigtigt har udfyldt sit fulde potentiale. Kan du følge den tankegang?

– Både og. Jeg har haft mange gode perioder i min karriere, blandt andet i Danmark hos AGF og i OB. Men nogle gange kan jeg da udmærket se, at visse ting kunne have forløbet anderledes, men jeg kan jo ikke sidde og være ked af det og tænke på, jamen kunne jeg have gjort noget anderledes? Det er for nemt.

Nu hedder din nye arbejdsplads så Brønshøj, men hvor længe bliver du her i Danmark?

– Nu skal jeg spille for dem i de næste måneder, og jeg håber selvfølgelig, at det kommer til at gå rigtig, rigtig godt. Så må vi se derefter, hvad der kommer ud af det. Vi har en chance for at rykke op, selvom den nok kun er på 20 procent, og det bliver rigtigt svært. Men skulle det ske, så må vi kigge på det. Lige nu tænker jeg dog kun på de kommende tre-fire måneder, og så evaluerer jeg til sommer.

BLÅ BOG:

Fakta: Tobias Grahn.

Født 5. marts 1980 i Karlskrona i Sverige

Har blandt andet spillet for Lyngby, OB, AGF, Randers og Hertha Berlin. Senest var han i Örebro.

Fire landskampe for Sverige

Har sønnen Anakin med Tv-værten Ibi Støvring, som han tidligere dannede par med.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu