ANNONCE

Københavns Lufthavn tæt pakket trods corona

22. marts 2020 07:37 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Både politi og sikkerhedsmedarbejdere skal informere passagerer om at holde afstand i lufthavnen, siger de.

Der var tæt pakket i Københavns Lufthavn fredag aften, og der var ikke mange, som holdt to meters afstand til hinanden.

Det er, på trods af at det er den melding, der gentagne gange er kommet fra myndighederne for at begrænse smitte med coronavirus.

Det skriver TV2.

Klokken 18.30 fredag var en journalist fra TV2 i lufthavnen ved bagagebåndene, og her stod flere mennesker tæt op af hinanden.

Det viser billeder, som journalisten har taget i løbet af de ti minutter, vedkommende stod i området.

Ingen sagde noget

Journalisten noterede sig i den forbindelse, at der ikke var nogen af de sikkerhedsmedarbejdere eller betjente, som var til stede, der gjorde opmærksom på, at folk stod for tæt.

Pressevagt i Københavns Lufthavn Mikkel Krogh mener, at lufthavnen gør alt, hvad den kan, at forhindre smittespredning.

– Det er synligt overalt, hvad folk skal gøre. Så det er simpelthen folk selv, der ikke respekterer retningslinjerne, siger han til TV2.

Mikkel Krogh fortæller, at der er sat håndsprit op til fri afbenyttelse, at der hænger plakater med Sundhedsstyrelsens anbefalinger, og at passagererne ved flere lejligheder bliver bedt om at holde afstand over højttalerne.

Betjente skal gribe ind

Københavns Politi siger, at de betjente, der er til stede, bør henvende sig til de rejsende, der ikke overholder retningslinjerne.

– Vi har en vejledning om, hvordan betjentene skal forholde sig, hvis de ser, at folk står uhensigtsmæssigt. Vi starter indledningsvis med at opfordre dem til at sprede sig. Derefter kan vi give dem et påbud.

– Jeg tænker og håber, at betjentene har haft en dialog med de rejsende. Men folk skal selvfølgelig selv have lov til at hente deres bagage, siger politiinspektør ved Københavns Politi Jakob Vilner til TV2.

Det gør Coronavirus 2019-nCoV farlig

Ifølge Videnskab.dk er grunden til, at coronavirus 2019-nCoV ser ud til at være farligere end andre mere udbredte coronavirusser, der kan give forkølelse, angriber coronavirus 2019-nCoV de nedre luftveje.

– Virussen opfører sig anderledes end de mere almindelige coronavirusser, vi er vant til. Det gør, at vi får et atypisk sygdomsforløb, der er mere alvorligt, da den angriber lungerne og ikke kun sætter sig i de øvre luftveje, fortæller Allan Randrup Thomsen, der er professor i Virologi ved Københavns Universitet.

På samme måde som influenza er coronavirus, som er virussen bag en tredjedel af danske forkølelser, en RNA-virus, hvilket betyder, at den evner at mutere og tilpasse sig.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu