Taget er simpelthen væk efter voldsom brand

26. januar 2019 12:38 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Ingen personer kom noget til i forbindelse med branden.

Der er sket omfattende skader på Rønde Efterskole, efter der fredag aften kort efter kl. 20 udbrød brand på tredje sal i den gamle hovedbygning.

Se mere video hos Local Eyes.

Lørdag morgen var meldingen fra brandfolkene, der har arbejdet på stedet hele natten, nedslående.

– Hele den øverste del af fløjen er røget, hele tagetagen er simpelthen væk. Det var en voldsom brand, hvor vi måtte bruge folk fra flere stationer, siger indsatsleder hos Beredskab og Sikkerhed, Jan Recke, til TV2 Østjylland.

– Vores arbejde blev desuden besværliggjort af, at det var i tredje sals højde, at vi skulle kæmpe med flammerne. Etageadskillelsen var brændt væk, så vi kunne ikke komme derop, fortsætter han.

Derfor måtte brandfolkene bruge lift, stiger og en kran for at komme op til ilden.

Efter et par timers arbejde var branden nogenlunde under kontrol, men efterslukningsarbejdet fortsatte helt indtil kl. 7 her til morgen.

– Om en times tid tager vi ud til skolen igen for at sikre os, at der ikke er noget, som ulmer. Vi har spærret af derude, fordi der er risiko for nedfaldne tagdele, siger Jan Recke, der samtidig roser skolens ageren.

Eleverne skulle ud

For kort efter branden i taget blev opdaget, gik en evakueringsprocedure i gang. Og alle elever blev reddet ud fra bygningen, hvor flere af dem har værelser – også på tredje sal ikke langt fra flammerne.

De samledes i første omgang i skolens hal, inden en bus kørte dem til Rønde Idrætscenter.

– Vores første tanker gik på at få eleverne ud og få dannet os et overblik over situationen. Vi fik lavet lister og sikret os, at alle var ude. Da først branden blev opdaget, gik det heldigvis hurtigt med at få alle ud, fortæller bestyrelsesformand for Rønde Høj- og Efterskole, Bitter Rasmussen, til TV2 Østjylland.

Ingen var derfor ifølge hende i fare i forbindelse med den voldsomme brand. I idrætscentret blev et kriseberedskab sat i værk med krisepsykologer, der tog hånd om eleverne.

– Herefter bad vi alle forældre om at hente deres børn hjem, og det lykkedes at få dem alle hentet. Så ingen måtte overnatte i centret, siger Bitte Rasmussen.

Højskoleeleverne fik dog lov til at vende tilbage til skolen, fordi bygningerne, hvor de bor, ikke er ramt af branden.

Det er var nemlig kun den gamle hovedbygning, som er skadet efter branden. En hel etage er væk, men også resten af bygningen er sod-, røg- og vandskadet.

Klokken 9 mødes ledelsen på skolen for at tage hånd om alt det praktiske. Endnu ved man ikke, hvor stor betydning branden får for driften i den kommende tid.

Østjyllands Politi kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse noget om brandårsagen.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu