Tandlæger: Tåbeligt at forhøje brugerbetaling

29. oktober 2012 06:03 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Tandlæger: Tåbeligt at forhøje brugerbetaling
Billede mangler

Tandlægeforeningens formand Freddie Sloth-Lisbjerg finder det tåbeligt, at man nu fra politisk side vil gøre det dyrere at gå til tandlæge.
 
Brugerbetalingen inden for voksentandplejen er i forvejen for høj, siger tandlægernes formand i en kommentar til regeringens forslag om at skære i tilskuddet til tandrensninger:
 
– Jeg har forståelse for, at der er samfundsmæssige udfordringer i forbindelse med bekæmpelse af kriminalitet. Men jeg mener ikke, at løsningen er at tage penge fra patienterne på landets tandklinikker, siger Freddie Sloth-Lisbjerg.
 
– Vi er i Tandlægeforeningen åbne over for dialog om en ændret fordeling af de ressourcer, som det offentlige tilfører tandplejen i form af tilskud. Hvis der kan opnås en endnu bedre tandsundhed ved i højere grad at kanalisere det offentlige tilskud over til anden forebyggelse og behandling, er vi åbne over for det. Vi vil gerne diskutere omfordeling – men vi må på det kraftigste advare imod en yderligere reduktion af det offentliges engagement i tandplejen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu