Tarantinos voldsorgie vinder britiske priser

11. februar 2013 11:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tarantinos voldsorgie vinder britiske priser
Billede mangler

Det britiske film- og TV-akademis årlige uddeling af filmpriser gav ingen gevinst til den danske film »Jagten« med Mads Mikkelsen i hovedrollen.

 

Modsat kunne holdet bag »Django Unchained« glæde sig over, at filmen hev to personlige priser i land, da årets BAFTA-uddeling blev afviklet i Royal Opera House i London.

Filmmageren Quentin Tarantino, der har titler som »Kill Bill« og »Ingloriuos Bastards« på sit CV, kunne føje nok en pris til sin samling i form af årets mest originale manuskript. Samtidig fik Christoph Waltz, der også spillede med i Tarantino-filmen »Inglorious Bastards«, prisen som bedste mandlige birolle for rollen som dusørjæger Dr. King Schultz, hvor også Jamie Foxx, Samuel L. Jackson og Leonardo DiCaprio er at finde på rollelisten.

Filmen handler om en befriet slave (Jamie Foxx), der med hjælp fra en tysk dusørjæger (Christoph Waltz) forsøger at befri sin kone fra en afstumpet plantageejer i staten Mississippi.

Prisen for årets film ved Bafta-uddelingen gik til »Argo«, som skuespillerne George Clooney og Ben Affleck står bag, mens prisen som bedste skuespiller gik til Daniel Day-Lewis for præstationen i »Lincoln«.

Der var store forhåbninger til den danske film »Jagten«, men prisen for bedste udenlandske film gik til den østrigske storfavorit »Amour«.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu