Tåregas mod homo-demo i Paris

24. marts 2013 21:35 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tåregas mod homo-demo i Paris
Billede mangler

FRANKRIG: Titusindvis af aktivister har søndagen igennem fyldt gaderne i det centrale Paris, hvor de er samlet for at protestere mod planerne om at tillade homoseksuelle ægteskaber i Frankrig.

 

Sidst på dagen har politiet i den franske hovedstad været nødt til at tage hårdhændede midler i brug mod demonstranterne, da flere hundrede bevægede sig ind på Champs Elysees, hvor præsidentpaladset ligger. Her opstod der håndgemæng mellem politi og demonstranter, hvorefter politiet affyrede tåregas mod demonstranterne for at få dem til at trække sig tilbage.

Ifølge Reuters vurderer politiet, at op mod 300.000 personer har deltaget i demonstrationen med slagord som »Vi vil have arbejde, ikke homoseksuelle ægteskaber«.

Lovforslaget om at ligestille hetero- og homoseksuelle ægtepar er allerede blevet vedtaget i parlamentets underhus, Nationalforsamlingen, og skal nu til debat i Senatet. Francois Hollandes socialistparti dominerer begge kamre, og det ventes, at forslaget vil blive godkendt af senatorerne.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu