ANNONCE

Dansk sensation

1. marts 2021 17:01 | Af: Ritzau Fokus

Det danske tennistalent leverede en stor overraskelse i WTA-turneringen Lyon Open

Dansk sensation
Clara Tauson er klar til anden runde i Lyon. Foto: Martin Bureau/AFP

Talentfulde Clara Tauson fortsætter sin opstigning i det internationale tennishierarki.

Den 18-årige dansker leverede en gedigen overraskelse, da hun bankede topseedede Ekaterina Alexandrova med 6-3, 6-4 i WTA-turneringen Lyon Open.

Der er mere end 100 verdensranglisteplaceringer til forskel på de to spillere, men det var umuligt at se på hardcourt-underlaget i den franske storby.

Tv√¶rtimod havde Tauson i store perioder overtaget, n√•r f√łrst boldene kom i spil.

Russeren gennemtævede for nylig verdens nummer tre, Simona Halep, i en turnering i Australien. Men hun havde det svært med Tausons knaldhårde grundslag og var tydeligt frustreret undervejs.

Billedet af en overraskelse tegnede sig allerede i kampens indledning, hvor Tauson hurtigt bragte sig foran 3-0.

Holdt hovedet koldt

Hun lod sig heller ikke gå på af, at Alexandrova kom tilbage og fik udlignet til 3-3. For Tauson svarede igen med at vinde de næste tre partier og dermed sættet 6-3.

Kampm√łnsteret gentog sig i andet s√¶t, hvor danskeren langt henad vejen havde fuldst√¶ndig styr p√• den topseedede modstanders serv.

Hun bragte sig foran 5-1, og tilspillede sig derefter tre matchbolde i egen serv.

Her s√• man for f√łrste gang en smule usikkerhed i Tausons spil, og hun forspildte alle tre, inden hun ogs√• tabte partiet.

Yderligere to matchbolde gik efterf√łlgende tabt i russerens serv, men Tauson havde endnu en chance for at serve overraskelsen hjem.

Og denne gang magtede hun at tage det sv√¶re, sidste skridt. Hun fremtvang yderligere to matchbolde ved 40-15. Den f√łrste kiksede, men i syvende fors√łg afgjorde hun kampen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu