Tavs dobbeltdrabsigtede taler for første gang

23. april 2012 15:07 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Tavs dobbeltdrabsigtede taler for første gang
Billede mangler

Ikke siden anholdelsen 12. maj sidste år har den tiltalte for Tusindsårs-drabene sagt et eneste ord til politiet, hverken under varetægtsfængslingen, afhøringer eller i de forgående tre retsdage i den spektakulære drab-sag.
Men på denne fjerde retsdag åbnede den 38-årige dobbelt drabstiltalte mand for første gang munden ved Retten i Odense.
– Jeg var slet ikke i Tusindårsskoven den dag, lød det fra den sigtede, VS, i vidneskranken.
Han har på forhånd bekendtgjort, at han kun vil svare på spørgsmål fra sin egen forsvarer, Jesper Storm Thygesen, mens han kategorisk nægter at besvare nogle som helst spørgsmål fra anklageren, vicestatsadvokat Claus Guldbrand.
På den 38-åriges bopæl fandt politiet i sin tid store mængder våben- og ammunition, og den sigtede finder det selv naturligt, at han kan sættes i forbindelse med mange våben, der er i omløb i Odense.
– Jeg køber og sælger mange våben, så det er ikke umuligt, at jeg har haft fingre i den maskinpistol, der er gerningsvåbnet, bekræftede han.
Men at sigtede skulle have begået mordene på ægteparret Heidi Nielsen og Bjarne Johansen, som blev dræbt af en regn af skud fra en maskinpistol 13. april i fjor, nægter han.
Flere stærke beviser peger i VS’ retning, deriblandt en overvågningsvideo, som flere personer uafhængigt af hinanden har udpeget VS på.
Hans ekskone er én af dem.
– Hun har ophævet min ret til at se min datter, så vores forhold er noget stramt. Jeg tror godt, hun kunne finde på at sige, at det er mig på videoen, selvom det ikke er det, siger VS med lidt bitterhed i stemmen.
Retssagen fortsætter tirsdag i Retten i Odense med procedure.
Der ventes at falde dom den 2. maj.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu